Oplevelsesrig tur til Island

Den første weekend af september var de to RU’ere Lucas Honoré og Caroline Stephansen på udflugt til Island i NCF (Nordiska Centerungdommensforbund) ærinde. De skulle nemlig i kølvandet på pridesæsonen søge at promovere de nordiske landes faktiske indsats for reelt lige rettigheder på tværs af køn og seksualitet. I dag er nemlig sådan, at en mand, der har sovet med en anden mand ikke kan give blod; nogensinde – til trods for at der er nærmest ingen teknologiske udfordringer ved det ift. til diagnosticering af kønssygdomme og andet ubehageligt. Efter weekenden, mener NCF som følge af en enstemmigt afstemning at denne uretfærdighed. Så kom vi så langt i den radikale rettighedskamp, og det føles skønt, at der i hvert fald er ligesindede unge mennesker i norden, som også kan se disse uretfærdigheder og ønsker at gøre noget ved det. I imidlertid var det ikke den eneste begivenhed den weekend.

Som altid i NCF regi havde vi en god diskussion og erfaringsudveksling efterfulgt af den sagnomspundne Cultural Evening i sand nordisk ånd. Sidst nævnte må man ansøge om at deltage i et NCF arrangement, hvis man ønsker indsigt i – og det kan kun anbefales!

Foruden ovenstående var der også tid til at udforske Islands vilde natur. Vi så både eksplosive gejsere, betagende vandfald og den udsøgte fornøjelse af bade i Islands ældste naturlige varme kilde. Tilmed besøgte vi stedet for verdens ældste parliament, der blev etableret i det ottende århundrede og hvor må det være vildt at have bevidnet. Demokratiet har måske endda en fortiet mellemperiode inden den amerikanske og borgerkrig, men det lader vi blive til historienøderne. Alt i alt var det en forrygende tur for både krop og sind, hvor vi kom hjem med fornyet energi og en masse interessante synspunkter, som vi erfarede på øen på den midatlantiske ryg.

I slutningen af oktober vil Lucas igen drage afsted til Finland med resolutionen om mænd, der sover med mænds ret til at donere blod og forhåbentlig bære den videre det bureaukratiske system fra idé til virkelighed, som hvordan man end vender og drejer det, er fantastisk at være en del af.