Aktive projekter

Her kan du se projekter, aktiviteter og arrangementer, som vi i øjeblikket søger frivillige, medlemmer og deltagere til.

Søges: To køkkenansvarlige til Radikal Ungdoms sommerlejr
Den 24-27 juli inviterer Radikal Ungdom alle medlemmer på sommerlejr. Det er et af årets største, hyggeliste og mest solrige events - og planlægningen er allerede i gang.
Deltagerne skal selvfølgelig ikke gå rundt på tomme maver, og derfor søger vi nu 2 personer, der vil være ansvarlige for at fodre deltagerne og give dem en god, kulinarisk sommerlejroplevelse.

Hvad går det ud på?
At være køkkenansvarlig, vil sige at det er op til dig at:
- finde et madhold på 4-5 personer
- Fastlægge menuen (og overholde budgettet)
- Stå for indkøb af madvarer
- Dirigere slagets gang i køkkenet, lave mad og sikre, at deltagerne får mad til tiden
- stå for løbende oprydning, opvask og rengøring i køkkenet

De måltider, der skal planlægges og tilberedes er: aftensmad onsdag, morgenmad, frokost og aftensmad torsdag og fredag og morgenmad lørdag. Derudover skal der selvfølgelig også rigeligt med snacks på bordet løbende.

Der vil i vid udstrækning være masser af hjælp til det praktiske at hente hos de sommerlejransvarlige, men vi forventer, at du kan arbejde struktureret og holde overblik. Det er både muligt at søge alene og to personer sammen.

Hvorfor er det fedt?
Som køkkenansvarlig kan du være med til at give en masse mennesker en god oplevelse og skabe masser af gode minder. Derudover er det en god mulighed for at komme bag kulissen på et af de største arrangementer i Radikal Ungdom og lære noget om planlægning og organisering.
Som køkkenansvarlig deltager du gratis i sommerlejren, og Radikal Ungdom dækker selvfølgelig også alle dine rejseudgifter til og fra arrangementet.

Interesseret?
Hvis du har lyst til at være køkkenansvarlig på sommerlejren, så send en mail til malthe2635@gmail.com senest d. 5 maj kl. 23:59, og skriv lidt om dig selv og din motivation.
Hvis du har spørgsmål kan du ligeledes sende dem til ovenstående mailadresse.
Søges: To baransvarlige til Radikal Ungdoms sommerlejr
Radikal Ungdom er politik. Det er lange diskussioner, det er visioner og det er debatter. Men det er også masser af hygge, fest og nye og gamle venner. Det er landsmøde, hovedbestyrelsesmøder - og Sommerlejr!

Sommerlejren afholdes d. 24. til 27. Juli og er et af årets mest solskinsfyldte, hyggelige og lækre events og planlægningen er allerede i gang. Derfor søger vi lige nu 2 baransvarlige, som vil være med til at give dette års sommerlejrdeltagere en rigtig god oplevelse.

Hvad går det ud på?
At være baransvarlig vil sige, at det er op til dig at:
- finde et barhold bestående af 3-5 personer
- lægge et budget for baren, stå for planlægning og indkøb af alkohol, sodavand mm.
- lave en vagtplan
- sætte baren op og gøre den klar
- stå bag baren, holde festen kørende og give deltagerne en god oplevelse
- stå for løbende oprydning og rengøring samt pantning ved arrangementets slutning

Vi forventer at du
- er over 18 år
- kan arbejde struktureret og holde overblik
- har lyst til at holde en kæmpe fest!
Det er både muligt at søge alene og to personer sammen.

Hvorfor er det fedt?
Som baransvarlig kan du være med til at give en masse mennesker en god oplevelse og skabe en af årets bedste fester. Derudover er det en god mulighed for at komme bag kulissen på et af de største arrangementer i Radikal Ungdom og lære noget om planlægning og organisering.
Som tak for din hjælp, skal du kun betale halv pris for at deltage i sommerlejren - og Radikal Ungdom dækker selvfølgelig alle dine rejseudgifter til og fra arrangementet.

Interesseret?
Hvis du har lyst til at være baransvarlig, så send en mail til malthe2635@gmail.com senest den 5. maj kl. 23:59 og fortæl lidt om, hvem du er, og hvorfor du gerne vil stå for baren.
Har du spørgsmål kan du ligeledes sende dem til ovenstående mailadresse.
Skal du med til Norges Unge Venstres sommerlejr?
Radikal Ungdom sender hvert år en delegation til sommerlejr hos vores søsterparti Unge Venstre i Norge – og du kan komme med i år!
Blandt tidligere RU-deltagere rygtes det, at sommerlejren skulle være helt fænomenal både med et spændende program, der både tager højde for et stærkt fagligt udbytte og rummer sjove, sociale aktiviteter undervejs. Er du frisk på at møde en masse unge søde nordmænd, deltage i et spændende program, og drikke nogle øl eller sodavand undervejs, så er det altså netop dig vi mangler som en del af den danske delegation.
At deltage i sommerlejren kræver ingen særlige erfaringer og kompetencer – kun rigeligt med gåpåmod og lyst til at møde nye mennesker. Der vil både være deltagere fra Norges Unge Venstre, men også en god portion internationale gæster fra andre lande, så der vil være rigeligt med mulighed for at møde flere af Radikal Ungdoms søsterpartier fra andre lande.
Facebookevent for sommerlejren kan findes her: https://www.facebook.com/events/510068922802886/

Praktisk information
Hvornår: fra d. 15. Juli til d. 19 juli
Hvor: Hove Leirsenter, Arendal, Norge
Pris: Det koster 700 kr. at deltage i sommerlejren. Dette dækker transportomkostninger fra din bopæl til det fælles mødested i Danmark, transport til Norge samt forplejning under sommerlejren.
Overnatning: Norges Unge Venstre står for indlogering i hytter.
Rejse: Bliver man tilbudt en plads i delegationen sørger den internationale FU’er Sofie for at købe transport til og fra Norge til dig.
Man skal være fyldt 18 år for at kunne søge om at komme med på sommerlejren.

Mega fedt! Det vil jeg gerne! Hvad gør jeg nu?
Man ansøger om at komme med på sommerlejren ved at skrive en lille ansøgning (en halv til en hel side) som sende til international@radikalungdom.dk senest mandag d. 28 april kl. 18.00.
Hvis du har spørgsmål er du meget velkommen til at kontakte den internationale FU’er, Sofie, på sofie@radikalungdom.dk eller +4523637374.
Call for Programme Managers
We are now opening applications for passionate young liberals amongst our member organizations to lead one of our programmes for the upcoming term. Our programmes are the ideal way for you to bolster your understanding of a certain political topic or region, to interact with lots of interesting and motivated people from all around the world, and to enhance your skills in terms of organizing teamwork and leadership.

We are considering applications for Programme Managers for the following Programmes:
 • Belarus & Ukraine
  Bureau Buddy: Ahmad Al Rachwani (ahmad.rachwani@iflry.org) / Sven Gerst (sven.gerst@iflry.org)
 • Caucasus
  Bureau Buddy: Sven Gerst (sven.gerst@iflry.org)
 • Climate Change
  Bureau Buddy: Laura Fagerlund (laura.fagerlund@iflry.org)
 • Free Trade
  Bureau Buddy: Syuleyman Shaban (syuleyman.shaban@iflry.org)
 • Latin America
  Bureau Buddy: Nickolas Pagonakis (nickolas.pagonakis@iflry.org)
 • Libel
  Bureau Buddy: Syuleyman Shaban (syuleyman.shaban@iflry.org)
 • IFLRY Ambassador
  Bureau Buddy: Sven Gerst (sven.gerst@iflry.org)
The responsibilities of the Programme Managers are:
 • Official Contact Person for IFLRY on this topic/region

 • Keeping track of Programme Members and Programme Vision

 • Coordination of Programme Work (e.g. organization of events or seminars, resolutions)

 • Motivation of Programme Members (through e.g. regular Skype Calls)

 • Reporting to the Bureau • If you are interested in applying, please send a cover letter giving your motivation and previous involvement with IFLRY, alongside your CV to office@iflry.org by the 21st of April 2019. Please also state a contact person in your organization within your E-Mail.

  If you have any questions regarding the process or the work as a Programme Manager, feel free to contact the respective Bureau Buddies directly or get in touch with our Secretary General Sven Gerst (sven.gerst@iflry.org).

  We are very much looking forward to your application! Læs mere her: http://www.iflry.com/call-for-programme-managers-2019/?fbclid=IwAR0GkLpE1Zm8bb27AGAcFrVoTFKKzfr0tZuVFl95tbWNoaX_AspGxrko0_Q
  Skal du til Moldova med LYMEC for at styrke det Østeuropæiske partnerskab?
  Radikal Ungdoms europæiske paraplyorganisation LYMEC holder et seminar i Moldova for at styrke medlemsorganisationernes forhold med Østeuropa. Hvad går det ud på? LYMEC holder workshops omkring de problemstillinger som mange af landende i Østeuropa har. Fx: Korruption. Der bliver masser af mulighed for at styrke sin viden omkring Østeuropa og lærer mange spænendene mennesker at kende fra hele Europa. Du kan læse hele programmet https://www.lymec.eu/events/the-eastern-partnership-revisited/?fbclid=IwAR0T4zo0X-hOtcoFQCWqAP4Xxgq2SoANzSnTviqCtx5lS6G-lX6BW0yYf2o. Praktisk Hvor: Chisinau, Moldova Hvornår: 10 Maj 2019, kl 16:00 til 12 Maj 2019, kl 13:00 Overnatning: Lymec sørger for overnatning og mad Rejse: RU’s International Udvalg står for flybilletten Pris: 700 kr Fedt! Det vil jeg mega gerne! Hvad gør jeg nu? Du skriver en motiveret ansøgning på på maks en halv til en hel side om, hvorfor du gerne vil med og om hvad du vil kunne bidrage med til seminaret. Ansøgningen skal sendes senest d. 17 April kl. 23.59 til international@radikalungdom.dk. Har du spørgsmål? I så fald er du altid velkommen til at kontakte den internationale FU’er Sofie på enten telefon: 23637374 eller mail: sofie@radikalungdom.dk.
  Spændende IFLRY-seminar om diversitet, inklusion og pluralisme
  Interesserer du dig for diversitet, inklusion og pluralisme – og har du lyst til at videre mere om hvordan vi kan bekæmpe populisme? Så skal du da med IFLRY på Seminar i Warszawa fra d. 9-12 maj 2019.

  Hvad går det ud på?
  IFLRY skriver selv følgende om indholdet på seminaret:
  ”It is our great pleasure to invite you to participate in the international seminar on “Diversity, Inclusion & Pluralism: Countering Populism” which will be held in Warsaw from 9th to 12th of May 2019. This four-day international seminar is the first of the work plan series organized by the International Federation of Liberal Youth (IFLRY) in cooperation with the Youth Department of the Council of Europe and the Swedish Centre Party International Foundation.
  This first international event shall serve as a kick-off platform for the overall framework of our Work Plan this year. By gathering participants from all over Europe, we will be able to jointly map the different aspects of the topic of pluralism, bring in the various experiences and challenges that different regions and groups face when it comes to inclusion and diversity, and disentangle some of the conceptual complexities of the relationship between democratic participation and pluralism.
  The highly interactive four-day seminar will allow the participants to not only build up the relevant knowledge and understanding of the topic—but also to actively create and influence the flow of the Work Plan. While having this outlook-oriented dimension, the event will also already equip its participants with some of the necessary skills and tools that will help them to stand up for pluralism in their home communities.
  The primary aim of this event therefore, is to jointly explore and devise strategies on how to tackle the different challenges that are related to pluralism with their political relevance and consequences in terms of policies and social change. By focusing on the topic of populism, we will also cater to the most requested (within the Federation’s membership) and most relevant topic related to pluralism.

  The specific objectives can therefore be described as follows:
  (a) Explore and Establish Theoretical/Conceptual Understanding of the Topic
  ➔ To develop a thorough understanding of the relevant key terms and notions surrounding pluralism and the democratic inclusion—ranging from the conceptual analysis of pluralism to its concrete manifestations in religion, politics, social and personal lifestyle etc..
  ➔ To establish the connections between democratic pluralism and young people’s access to right; as well as inclusive and peaceful societies, from theoretical and practical perspective.
  (b) Map Out Challenges and Opportunities
  ➔ To map the challenges that diverse societies, especially in today’s Europe, face on the way to building pluralistic and inclusive democracies. More specifically, breaking it down to the challenges that are encountered by each of the different groups (with a special emphasis on minority and vulnerable groups, in respect to sexual self-determination, migration, ethnicity and/or religion).
  ➔ To identify the opportunities from a societal and democratic perspective that diversity, pluralism and inclusion can open to affect Given the nature of the topic, participants with a background and keen interest in Diversity, Inclusion and Pluralism, and Non-Formal Education (NFE) are highly encouraged to apply”

  Hvad forventer vi af dig?
  Du skal ikke tidligere have været i et seminar med IFLRY for at kunne ansøge, og forudgående kendskab eller erfaring med internationalt samarbejde er absolut ikke et krav. Du må endelig ikke holde dig tilbage med at ansøge, hvis du har lyst til at deltage i arrangementet uden forudgående erfaring. Det vigtigste er at du kommer med en god portion gå-på-mod og at du interesserer dig for emnet, og har lyst til at lære mere. Det er derudover vigtigt, at du føler dig tryg ved at seminaret foregår udelukkende på engelsk.
  Efter hjemkomst forventer udvalget for internationalt samarbejde at du har mod på at forfatte en kort tekst om din oplevelse der kan blive delt fra facebooksiden “Radikal Ungdom International”. Det er desuden et krav at man skal være fyldt 18 år ved afrejse for at kunne ansøge.

  Praktisk information
  Hvornår: 9-12 maj 2019
  Hvor: Warszawa, Polen
  Rejse: Den internationale FU’er Sofie sørger i samråd med IFLRY for at der bliver købt fly-, tog- eller busbilletter til dig hvis du bliver optaget på seminaret.
  Overnatning: Overnatning foregår på kønsopdelte deleværelser med andre deltagere på seminaret.
  Pris: Det koster 700 kr. at deltage i seminaret. Disse midler går til at dække overnatning, transport og forplejning i løbet af arrangementet.

  Det vil jeg gerne! Hvad gør jeg nu?
  Man ansøger om at komme med på seminaret ved at skrive en ansøgning og sende den til international@radikalungdom.dk senest d. 14 april kl. 18.00. Ansøgningen skal skrives på engelsk, og skal indeholde svar på følgende spørgsmål:
 • Please describe why you would like to attend the seminar and what your expectations are?
 • Please describe your and your organization's experience related to the topic
 • What other IFLRY events have you attended, if any (please indicate the name and date of the event)? If you haven’t been attending IFLRY events, have you been to other international events?
 • Please describe how this seminar can support, develop and strengthen your own organisation and how you plan to share the results with your home organisation
 • Your answer
 • Special requirements or comments
 • Any requests or requirements regarding food (special diets and/or allergies), roommates, etc. that we should be aware of?
 • Pasnummer
 • Dit pas’ udstedelsesdato
 • Dit pas’ udløbsnummer
 • Passets udstedelsessted


 • Det er MEGET VIGTIGT at du svarer på hver spørgsmål selvstændigt og IKKE skriver dine svar sammen. Hvis du har spørgsmål til ansøgningen eller til seminaret, er du meget velkommen til at kontakte den internationale FU’er, Sofie, på sofie@radikalungdom.dk eller +45 23637374.
  Marokkogruppen søger nye medlemmer
  Radikal Ungdoms projekt i Marokko søger et til to nye medlemmer til projektgruppen. I 2016 blev en projektgruppe nedsat med henblik på at øge unges demokratiske engagement i Marokko. Vi har lige fået vores bevilling om at starte et pilotprojekt godkendt. Det betyder, at det næste halve år skal vi arbejde på at få pilotprojektet startet. Har du lyst til at bidrage til dette, kan du nu ansøge om at komme med i gruppen. Du behøver ikke have en masse viden om Marokko eller den politiske kontekst i landet, men har du en interesse for MENA-regionen og kunne du godt tænke dig, at arbejde for unges rettigheder i en væsentlig anderledes kontekst end den danske, så send en ansøgning til morocco@radikalungdom.dk inden onsdag d. 6 april kl 20:00. Da projektarbejdet er meget mere end blot at tage til Marokko en gang i mellem, opfordres alle, også medlemmer under 18 år, til at søge. Vi glæder os til at høre fra dig!
  Radikal Ungdoms Ukrainegruppe søger 2 nye medlemmer
  Radikal Ungdoms projekt i Ukraine søger to nye medlemmer til projektgruppen. Vi er tre medlemmer, Olivia, Anna og Jonathan, der har været med siden projektets start. Radikal Ungdoms Ukraineprojekt er halvdelen af en tværpolitisk projektgruppe sammen med Venstres Ungdoms Ukraineprojekt. Det vil sige, at vi reelt samarbejder med dem om alt. Der er rejserefusion til fysiske møder samt rejseaktivitet ifbm. projektet, men vi skyper oftest. Vi arbejder sammen om at øge unges politiske engangement i Ukraine og arbejder pt. med en ungdomsorganisation (LDLU), der især beskæftiger sig med liberale værdier og friheder. De er for øvrigt også med i IFLRY og LYMEC. Næste skridt for projektet er en større konference i Kiev som har demokrati, internationalt samarbejde og unge indflydelse som omdrejningspunkt. Den afholdes den 20. til 21. april, hvor to fra RU og to fra VU rejser ned. Efter konferencen er blevet afholdt, kommer der en evalueringstur derned. Den regnes med at være i juli, hvor der er mulighed for at få indflydelse på hvilken vej projektet skal foreløbe derfra. Vi søger personer, der er tæt på eller over 18 år, så de har mulighed for at rejse, da vi regner med at der vil være 2-3 rejser i foråret. Derudover vil vi gerne have gruppemedlemmer, der interesserer sig for regionen og dens udfordringer. Det er en fordel, hvis man har erfaring med projektansøgning e.l., men vigtigst er selvfølgelig, at man har mod på at lære og og er villig til i perioder at bruge flere timer om ugen 🙂 Derudover vil vi helst have folk, der regner med at kunne være aktive min. et år. Vi opfordrer folk fra alle ender af landet til at søge. Ansøgninger skal sende til ukraine@radikalungdom.dk

  Har du et spændende projekt, du vil have i projektbanken?

  Klik her for at læse hvordan