Aktive projekter

Her kan du se projekter, aktiviteter og arrangementer, som vi i øjeblikket søger frivillige, medlemmer og deltagere til.

Så skal der holdes introkursus igen; hvor nye medlemmer skal have den bedste start på deres (forhåbentligt) aktive medlemskab. Derfor skal vi bruge nogle medansvarlige, som skal stå for introkurset sammen med Cornelius.

Som medansvarlig skal man sørge for, at introkursisterne har en rigtig god oplevelse i vores ungradikale univers. Derudover består opgaver i, at:
1) tale med deltagerne og være opmærksomme på, at alle har det godt
2) lave mad
3) være ædruvagt
4) stå i bar (Det er kun medarrangørerne af introkurserne, som må stå i baren ved arrangementerne.)
Vi forventer, at man er sit ansvar bevidst og er villig til at give en hånd de steder, der er brug for det.

Vi søger 5 medansvarlige, og man skal have mulighed for at være der hele weekenden og tage del i alle arbejdsopgaver. Medlemsudviklingsudvalget vil udvælge de folk, som skal være med til at gøre det næste introkursus mindeværdigt for de nye medlemmer.
Ansøgningsfrist: fredag d. 4. maj
Skriv en mail til cornelius@radikalungdom.dk hvis du ønsker at blive medansvarlig
Vi glæder os til en fed weekend!

Igen i år vælter Radikal Ungdom Folkemødet, som afholdes på Bornholm d. 14. – 17. juni. I år har vi valgt at sende en ekstraordinær stor delegation afsted, og der er 27 pladser man kan søge om.

Hvad kræves der af dig som deltager?
Som en del af RU’s delegation kræver vi, at du deltager i de arrangementer som Radikal Ungdom arrangerer i Radikale Venstres telt samt er tilstede til nogle af de debatter mm. som vi deltager i derovre. Vi ser også meget gerne, at du tager nogle arbejdsopgaver på dig i løbet af Folkemødet, eksempelvis at deltage i quizzer eller arrangere en event i RV’s telt.

Dertil forventer vi, at du bidrager til den gode stemning i gruppen og naturligvis opfører dig fornuftigt og anstændigt.

Praktisk info
Der kommer til at være en deltagerbetaling på 500,- som dækker transport, logi og morgenmad.

Der er arrangeret transport fra København H til Rønne. Vi tager afsted onsdag d. 13. juni om aftenen, og kommer hjem igen søndag d. 17. juni om aftenen. Der er rejserefusion fra din bopæl til København H samt fra Rønne til Allinge.

Vi sover på ”Den Politiske Slagmark” som er en teltplads der ligger få hundrede meter fra hvor det hele sker. Her bor 2.000 unge mennesker fra ungdomspartierne, højskoler, elevbevægelsen mm. Her vil der være morgenmad hver dag, men resten af måltiderne sørger du selv for.

Har man spørgsmål er man meget velkommen til at ringe eller skrive til arrangør, Freja Fokdal, på frejafokdal@radikalungdom.dk eller 41416335.

Sådan søger du
Alle medlemmer kan søge om at komme med Radikal Ungdom på Folkemødet. Vi ønsker at samle en delegation, som er en kombination af nye og ældre medlemmer.

For at blive taget i betragtning skal du sende en motiveret ansøgning til frejafokdal@radikalungdom.dk.

Som noget nyt arbejder vi med to deadlines for både at imødekomme studerende, som gerne vil vente med at søge til efter de har fået oplyst deres eksamener, samt dem som gerne vil vide om de er kommet med i god tid.

Den først deadline er søndag d. 18. marts kl. 23.59. Her vælges de første 14 deltagere. De ansøgere som ikke er blevet valgt får automatisk sendt deres ansøgning videre til anden runde, som har deadline fredag d. 18. maj kl. 23.59. Her vælges de sidste 13 deltagere.

Vi er en gruppe der er begyndt at se på muligheden for at lave et program om surrogatmødre. Vi vil gerne se på nogle af de juridiske og etiske problemstillinger der er i forbindelse med surrogasi.  Det kommer blandt andet til at handle om, processen op til graviditeten, hvem kan være surrogatmødre, og hvem der har forældremyndighed til barnet, og meget mere.
I den anledning søger vi nogen der gerne vil være med i denne proces, til at komme med andre vinkler vi ikke har set, og være med til at dele arbejdsbyrden. Der er ingen krav om, hvad du kan eller skal, bare du har en interesse for området. Vi kan bruge så mange interesserede som muligt.
Det forventede produkt, kommer til at være et helt program som kan blive stillet engang i det kommende foreningsår.
Arbejdsprocessen kommer primært til at være over skypemøder, med mulighed for nogle fysiske møder undervejs.

Der er ansøgningsfrist d. 20/4, og første fysiske møde er planlagt til at ligge d. 22/4 i forlængelse af International dag, men det er ikke noget krav at du kan deltage til dette.

Har du lyst til at være med, eller har du spørgsmål, så er du velkommen til at kontakte os.

Mvh.

Jesper De Linde
1997jesper@live.dk

Sebastian Krogsgaard
sebastiankrogsgaard@gmail.com

Christoffer Pinderup
hartvig.pinderup@gmail.com

Har du hænderne skruet rigtigt på? Kan du bruge en hammer, en pensel eller er du måske bare helt vildt god til at bruge en klud og en svamp? Så er det dig vi har brug for!

Fra d. 12.-29. april renoverer vi B15. Alle væggene skal males, ting skal skiftes ud og baren skal bygges om! Der skal laves mødelokaler i kælderen, klimaanlæg og køkkenet skal have en ordentlig overhaling?

Har du en studiefri dag, fri fra arbejde eller måske bare et par timer som du har lyst til at bruge på at forbedre B15 for os alle sammen så det bliver et rart sted at være mange år endnu?

Så send en mail til generalsekretær Caroline Valentiner-Branth på ru@radikalungdom.dk og fortæl hvilke dage og tidsrum du har mulighed for at give en hånd. Ud fra det laver Caroline en stor vagtplan.

Vi giver frokost og aftensmad til alle, som kommer og giver en hånd! Kom og se det nye B15 blive til virkelighed!

Er det mon dig der skal have en fantastisk oplevelse med valg og politik i en kontekst, som adskiller sig væsentligt fra den danske?

Den tidligere amerikanske ambassadør i Danmark, Rufus Gifford, har brug for hjælp til at blive valgt til Kongressen i USA. Rufus Gifford vil gerne have sin kampagne til at have et ungt og aktivistisk udtryk, og han har i den forbindelse har han udtrykt et ønske om hjælp fra de unge i de danske ungdomspartier. Radikal Ungdom arrangerer ikke en decideret valgtur og har ikke mulighed for at støtte eventuelle frivillige økonomisk, men RU vil gerne hjælpe med at formidle kontakten til nøglepersoner i kampagnen.

Hvad går det ud på?
Der er ikke faste rammer for hvordan du kan være med i kampagnen. Du kan kombinere et eventuelt ophold i USA med ferie, og du bestemmer selv hvor længe du har lyst til at være med.

Typiske valgkampsaktiviteter i USA kan være at stemme dørklokker, dele flyers ud, at sætte yard signs op, at ringe til frivillige, deltage i rallys m.m. Hvilke aktiviteter eventuelle frivillige har mulighed for at deltage i afhænger dog af den pågældende valgkreds, og de arrangementer som er planlagt her. Mon ikke der også er plads til dine ideer og forslag?

Praktisk information

Rejse: Alle udgifter i forbindelse med en eventuel tur til USA skal afholdes af de interesserede selv.

Overnatning: Radikal Ungdom har været i kontakt med kampagnefrivillige, som har givet udtryk for at privat indlogering under valgkampen blandt kampagnefrivillige er en mulighed.

Tidspunkt: Valget finder sted i september, så de mest oplagte tidspunkter at tage af sted er i juli, august eller september.

Mega fedt! Det vil jeg gerne. Hvad gør jeg nu?

Du kan skrive til den internationale FU’er, Sofie, som kan sætte dig (eller jer) i kontakt med frivillige i Rufus Giffords kampagne. Har du spørgsmål, kommentarer eller andet kan Sofie også kontaktes. Du fanger hende på sofie@radikalungdom.dk eller +45 23637374.

Har du et spændende projekt, du vil have i projektbanken?

Klik her for at læse hvordan