Aktive projekter

Her kan du se projekter, aktiviteter og arrangementer, som vi i øjeblikket søger frivillige, medlemmer og deltagere til.

Radikal Ungdom søger 1 medarrangør, som vil være med til at arrangere og afvikle dette års Folkemøde for hele RU delegationen sammen med Cornelius. Arrangementet afholdes d. 12-16 juni, og er et af de mest spændene arrangementer i foreningsåret.
Folkemødet er en rigtig god måde, at opleve en masse arrangementer med meningsdannere og interesse organisationer.

At være Arrangør består af følgende opgaver:
Før arrangementet
• Sørger for logistikken
• Fin kæmme programmet for interessante oplæg.
• Udarbejde et budget
• Skrue et program sammen delegationen & Landsformand.
• Reklame for arrangementet (i samarbejde med sekretariatet)

Under arrangementet
• Sørger for at samle og transportere delegationen til Bornholm
• Holde overblikket over arrangementet
• Stå for afholdelse af forskellige aktiviteter i Radikale Venstres telt
• Hjælpe delegationen efter behov
• Tage imod oplægsholdere og RU’ere, som er faret vild

Efter arrangementet
• Være koordinator på oprydning samt sikre, at pladsen er i den stand, vi modtog den i
• Udarbejde en evaluering, som deltagerne skal udfylde

Ansøgningsfrist: mandag d. 1 marts

Kontakt: Du kan sende din ansøgning og/eller dine spørgsmål til
cornelius@radikalungdom.dk

Jeg glæder os til at høre fra dig!
Cornelius Sode

Radikal Ungdoms europæiske paraplyorganisation LYMEC holder forårskongres i Bruxelles i starten af april, og DU mulighed for at komme med.

Hvad går det ud på?
Lymecs forårskongres minder på mange måder om RUs landsmøde, og der vil være masser politik behandling på programmet. Hvor vi skal beslutte hvad LYMEC (og medlemsorganisationerne) skal mene til EP valget der kommer op. Så hele arrangement bliver smækfyldt med masser af fede og provokerende politiske sager som vi skal stemme om og give videre.

Hvad forventes der af mig?

Da du kommer til at repræsentere Radikal Ungdom som helhed, forventer vi en saglig opførelse under kongressen og hjælpe med at knytte stærkere bånd mellem de andre medlemsorganisationer.

Det vil være en bonus hvis du også brændte for Europæisk politisk resolution som du gerne selv vil stille til Kongressen, men det er ikke nødvendigt.

Praktisk

Hvor: Bruxelles.

Hvornår: Kongressen finder sted fra d. 5 april kl. 14.00 til d. 7 april.

Hvor mange: RU har 4 pladser til kongressen. Delegationen ledes af Kasper Langelund og Peter Sørensen, mens de 2 sidste pladser kan skaffes via dette projekt banks opslag

Overnatning: Lymec sørger for overnatning.

Rejse: Transporten til og fra kongressen og seminaret vil blive organiseret af den internationale FU’er, Sofie.

Pris: Da dette er en repræsentation tur, vil det ikke koste deltagerne noget.

Fedt! Det vil jeg mega gerne! Hvad gør jeg nu?
Du skriver en motiveret ansøgning på på maks en halv side om, hvorfor du gerne vil med og om hvad du vil kunne bidrage med til kongressen.
Ansøgningen skal sendes senest d. 14 februar kl. 23.59 til international@radikalungdom.dk og peter@radikalungdom.dk. Ansøgere får svar senest d. 15 februar.
Har du spørgsmål? I så fald er du altid velkommen til at kontakte Kasper Langelund via mail; kasp3094@gmail.com, via telefon 29865089, eller brevdue.

Ingen fest uden gæst og ingen International Dag uden et køkkenhold!
Har du derfor lyst til at lave mad d. 16. marts til en flok sultende kosmopolitter ude på DUF i Hellerup, så er det dig, vi leder efter. Køkkenfest er buzzordet og når du er færdig i køkkenet, fortsætter festen naturligvis på B15, hvor du bare kan læne dig tilbage og nyde de internationale drinks. Er du på køkkenholdet vil der naturligvis være rejserefusion og intet deltagergebyr.

Vi leder både efter dem der kan vaske op og snitte gulerødder, og så leder vi også efter en, der kan have det forkromede overblik.

Praktisk information

Hvor: International Dag finder sted d. 16 marts. Det meste af dagen foregår i Dansk Ungdoms Fællesråds lokaler på Scherfigsvej 6, 2100 København Ø.

Hvilket tidsrum: Køkkenholdet forventes at ankomme ca. kl. 9.00, så frokosten kan være klar til kl. 12.30. Køkkenholdets opgaver er færdige, når der er ryddet op efter aftensmaden. Herefter kan I velfortjent feste videre med dagens deltagere.

Transport og deltagelse: Der vil selvfølgelig være rejserefusion til arrangementet, og køkkenholdet betaler intet tilmeldingsgebyr.

Lyder ovenstående som noget for dig? Så send en mail til international@radikalungdom.dk og skriv gerne, hvad netop din spidskompetence er. Vi modtager ansøgninger frem til d. 25 februar.

Radikal Ungdoms internationale paraplyorganisation IFLRY holder generalforsamling i Bulgarien i marts, og DU har mulighed for at komme med! Lyder det spændene? Så læs mere nedenfor.

Hvad går det ud på?

Radikal Ungdoms internationale paraplyorganisation IFLRY holder i marts generalforsamling i Bulgariens hovedstad, Sofia. Vi har i denne forbindelse mulighed for at sende to deltagere afsted, som findes gennem projektbanken. Har du mod på at diskutere politik med unge fra hele verden, så er det altså nu du kan søge om at komme med på en spændende tur til Bulgarien!

Generalforsamlingen minder lidt om vores eget landsmøde; der er personvalg til de forskellige tillidsposter i IFLRY, der vil blive diskuteret politik i lange baner, og om aftenen vil der være rig mulighed for hyggeligt socialt samvær og fest med de andre deltagere til generalforsamlingen.

For at komme med på turen er det vigtigt, at du føler dig tryg ved at tale engelsk, at du har mod på at møde nye mennesker, og at du kan lide at diskutere politik i en helt anden kontekst end den danske. Efter generalforsamlingen vil det være muligt i blive i Bulgarien holde fri et begrænset stykke tid (maks et par dage). Det forventes desuden, at den valgte deltager vil afsætte tid til at sætte sig ind i de nødvendige dokumenter til generalforsamlingen (svarende til RU’s landsmødemappe).

Praktisk Information

Hvor: Sofia, Bulgarien.

Dato: Vi rejser fra København d. 22 marts om morgenen. Generalforsamlingen slutter d. 24 marts, og man har herefter mulighed for at blive få dage i Bulgarien hvis det ønskes.

Hvor mange: Der søges to deltager til turen. Deltagerne vil skulle rejse med den internationale FU’er, Sofie, og den internationale ordfører, Nikolaj.

Rejse: RU dækker rejseomkostningerne forbundet med flyrejsen og med transport til og fra lufthavnen i Danmark. Transport til og fra lufthavnen i Bulgarien er ligeledes dækket af RU (hvis denne foretages med offentlig transport)

Overnatning: IFLRY sørger for overnatning under kongressen fra d. 22-24 Marts. Ønsker man efter aftale med den internationale FU’er Sofie at blive få dage i Bulgarien, afholdes udgifter til overnatningen for egen regning disse dage.

Tidspunkt: fra d. 22 marts til d. 24 marts med mulighed for få ekstra dage i Bulgarien. Aftaler om dette kan indgås med den internationale FU’er, Sofie.

Pris: Der er intet deltagergebyr til deltagelsen i generalforsamlingen. Til gengæld skal man selv betale forsikring og eventuelle vaccinationer til turen. Måltider, som ikke dækkes af IFLRY betales ligeledes af egen lomme. IFLRY giver aftensmad d. 22, morgenmad, frokost og aftensmad d. 23, og morgenmad og frokost d. 24 marts.

Fedt! Det vil jeg mega gerne! Hvad gør jeg nu?

Du skriver en motiveret ansøgning på maks en side om, hvorfor du gerne vil med til generalforsamlingen og om hvad du vil kunne bidrage med til turen.

Ansøgningen skal sendes senest d. 14 februar kl. 23.59. Ansøgere får svar senest d. 16 februar.

Har du spørgsmål? I så fald er du altid velkommen til at kontakte den internationale FU’er Sofie på enten telefon: 23637374 eller mail: sofie@radikalungdom.dk.

Radikal Ungdoms globale paraplyorganisation IFLRY søger lige nu medlemmer til programmet Pool of Trainers. Pool of Trainers er en gruppe engagerede ildsjæle fra IFLRYs medlemsorganisationer som bliver uddannede i at formidle, uddanne og i at facilitere workshops sammen med IFLRY. Intentionen med Pool of Trainers er at samle et stærkt hold af ressourcepersoner som IFLRY kan trække på i faciliteringen af workshops og interaktiv læring til arrangementer og seminarer i hele verden. Ved optagelse i programmet forpligter man sig til at være en del af Pool of Trainers i et år.

 

Praktisk information:

Hvor: Datoer og arrangementer for Pool of Trainers-gruppen er endnu ikke fastsat. Intentionen er, at gruppens medlemmer kan faciliitere workshops til både regionale arrangementer (som f.eks. seminarer om et specifikt emne – f.eks. sikkerhedspolitik) og globale arrangementer (Generalforsamlinger, som er rettet med alle IFLRYs medlemsorganisationer).

 

Rejse: IFLRY sørger for at der bliver købt flybilletter til dig til relevante arrangementer hvis du skulle blive optaget i programmet.

 

Overnatning: Ved seminarer m.m. sørger IFLRY for overnatning til deltagerne.

 

Tidspunkt: Hele kalenderår 2019.

 

Pris: Det er gratis at være en del af programmet. IFLRY holder nogle gange seminarer m.m. for Pool of Trainers. IFLRY har de seneste år været meget dygtige til at søge funding til deres Pool of Trainers-arrangementer, så ofte vil der ikke være udgifter ifm. deltagelse i arrangementer med Pool of Trainers.

 

Andet: Man skal være 18 år ved ansøgningsfristen for at kunne søge om at blive en del af programmet.

 

Mega fedt! Det vil jeg gerne! Hvad gør jeg nu?

Man ansøger om at blive en del af Pool of Trainers ved at skrive en ansøgning, hvor du beskriver din motivation og dit tidligere engagement med IFLRY (hvis relevant). Sammen med din ansøgning skal du ligeledes sende dit CV. Bemærk at det hele skal skrives på engelsk. Alle dokumenterne skal sendes til international@radikalungdom.dk senest d. 30 januar kl. 18.00.

 

Hvis du har spørgsmål er du meget velkommen til at kontakte den internationale FU’er, Sofie, på sofie@radikalungdom.dk eller +45 23637374.

Radikal Ungdom’s to jyske mænd med høje tindinger aka Kasper Langelund Jakobsen og Peter Miltersen Sørensen, inviterer til dette års studietur. Temaet bliver EU’s udenrigs- og sikkerhedspolitik med en god portion belgisk øl og hygge.

Hvad går det helt præcist ud på?
EU har igennem de sidste 60 år haft større og større indflydelse på dansk politik. Med valget af Donald J. Trump, Brexit, Russisk invasion af Krim og “The Rise of China” er det blevet klart, at for beskytte europæiske interesser og dens verdens position er de europæiske medlemslande nød til at stå sammen. Dette har ændret den politiske virkelighed i EU hovedstaden Bruxelles, med et langt større fokus på fx: en europæisk hær, stærkere fælles udenrigspolitik osv.

Derfor har vi valgt at dedikere denne studietur til EU’s udenrigspolitik. Vi vil besøge forskellige EU institutioner og andre aktører relevant indenfor området. Denne studieturs mål er at have et andet program end de tidligere år, så det er relevant for nye, såvel som gamle medlemmer. Turen er til for at udvikle RU’s medlemmers viden og interesse om EU. Der kommer selvfølgelig til at være plads til belgiske øl, museums og andre kulturelle ting, dog er det vigtigt at fastholde dette er en studietur og derfor er det faglige i fokus.

Men da der også er EP valg i år skal vi selvfølgelig også møde vores kandidat Morten Helveg og se parlamentet som vi kæmpe om at få flere af vores mandater ind i.

Hvad forventer vi af dig?
Du behøves ikke at vide noget om EU før turen, men have interesse og gåpåmod til at lærer en masse i løbet af turen. Vores ideelle deltager vil være aktiv under præsentationer, ansvarlig nok til at kunne stå op trods tømmermænd og respektere arrangørernes rolle. Om du har været medlem siden tidernes morgen eller er helt ny har ingen betydning for os. Så længe du kan se dig selv i vores opslag og har interessen, er du velkommen.

OBS: Man skal være minimum 18 år ved arrangementets begyndelse for at kunne deltage.

Praktisk Information:
Hvornår: 7-11 April 2019
Hvor: Bruxelles, Belgien
Rejse: Arrangørerne sørger for det hele med undtagelse af transport til lufthavnen. Der er rejserefusion til transport til og fra Københavns Lufthavn.
Pris: 700 kr, dette dækker rejseomkostningerne og hotel med morgenmad.

Det lyder knæhøj karse! Hvordan kommer jeg med?
Man sender en ansøgning til international@radikalungdom.dk og peter@radikalungdom.dk med emnefelt “Bruxelles Studietur – ‘Navn’ ”

Ansøgningen skal indeholde
Motivation for selve ansøgning
Kort beskrivelse af dig selv
Hvad du gerne vil have ud af turen

Ansøgningen kan gøres skriftligt, via video eller andre kreative midler. Dem der bliver valgt til turen er udelukkende valgt på kvaliteten af ansøgningen. Ansøgelses fristen er d. 25 januar 2019 kl. 18, man kan forvente svar på ansøgning indenfor 3 dage. Hvis man har spørgsmål angående denne studietur kan man kontakte Kasper eller Peter via facebook, telefon, email eller brevdue.

Kasper’s Kontaktoplysninger:
Email: Kasp3094@gmail.com
Telefon: +45 29865089
Facebook: https://www.facebook.com/kasper.l.jakobsen

Peter’s Kontaktoplysninger:
Email: peter@radikalungdom.dk
Telefon: +45 60372914
Facebook: https://www.facebook.com/peter.m.sorensen

Har du et spændende projekt, du vil have i projektbanken?

Klik her for at læse hvordan