Aktive projekter

Her kan du se projekter, aktiviteter og arrangementer, som vi i øjeblikket søger frivillige, medlemmer og deltagere til.

Hvordan skal Europa udvikler sig i den globale økonomi? Det skal vi forsøge at finde frem til.
Med et mere isoleret USA, er tiden for EU som leder af global handel, kommet.
Derfor starter Europaudvalget, Økonomi- og Erhvervsudvalget og Internationaltudvalg, på udarbejdelsen af et program om EU’s handels- og investeringspolitik.
Interessere du dig for udbredelsen af Europas grundlæggende værdier? De mange muligheder der er i handel? Eller er økonomi bare lige dig, så kom med i skrivegruppen.
Vi søger fire RU’er, der brænder for EU, økonomi og/eller international politik. Du behøver ikke at være ekspert på området, men bare løst til at engagere dig i arbejdet.

Som medlem af skrivegruppen mødes man i en weekend og udarbejde programmet. Der er rejserefusion.

Skriv kort om dig selv og dine tanker om EU’s handels politik, og send det til alexanderbjoern@radikalungdom.dk, inden fredag den 31. marts kl. 23:59.

Tag på ungliberalt akademi i Helsinki og Bruxelles.
Vil du blive klogere på nationalisme i Europa, sikkerhedspolitik og meget mere sammen med andre liberaltsindede unge?
Den finske tænketank Magma inviterer sammen ELF (European Liberal Forum) til et liberalt akademi bestående af to moduler:
Det første vil, blandt andre ting, fokusere på nationalismen i Europa og vil blive afholdt i Helsinki og Stockholm d. 4.-5. Maj 2017. Den første dag vil programmet være i Helsinki og den anden dag i Stockholm med en bådtur i mellem.
Det andet modul vil blive afholdt i Bruxelles d. 1.-2. juni 2017. Et af hovedemnerne her vil være sikkerhedspolitik i Europa.

Hvem kan komme med?
Liberalt Akademi er åbent for unge mennesker i alderen 20-30 år, med tilhørsforhold til en medlemsorganisation af ELF og en generel interesse for politik og samfund. Da Radikal Ungdom er medlem af LYMEC, har alle interesserede medlemmer mulighed for at søge.
Det forventes at man sætter tid af til at deltage ved begge moduler og således sætter både datoerne d. 4. – 5. maj samt den 1. – 2. juni af i kalenderen.

Pris og praktiske oplysninger
Der er intet deltagergebyr for at komme med på akademiet. Kost og logi på rejserne bliver dækket, men man skal selv sørge for at købe flybilletter til henholdsvis Bruxelles og Helsinki – efterfølgende refunderes billetpris (op til 300 euro pr rejse)
Dette er et tilbud til Radikal Ungdoms medlemmer, men Radikal Ungdom har ikke indflydelse på udvælgelsesprocessen og foreningen yder heller ikke økonomisk støtte til deltagelsen. Vi opfordrer selvfølgelig alle interesserede til at søge, og hvis man ønsker hjælp til den motiverede ansøgning er man meget velkommen til at kontakte den internationale FU’er, Sigrid på sigrid@radikalungdom.dk

Ansøg!
Deltagerne udvælges af Magma – for at komme med skal man sende en kort motiveret ansøgning samt et CV direkte til akademin@magma.fi senest fredag d. 24. marts 2017. Der er 20 pladser på akademiet og deltagerne vælges på baggrund af ansøgningerne. Akademiet er ledet af den finske tænketank Magma og arrangeret i samarbejde med den svenske tænketank Fores. Hvis du har spørgsmål, så kontakt Linda Mellner, Koordinator i tænketanken Magma på mail linda.mellner@magma.fi.

Radikal Ungdom skal også i år have en helt fantastisk studietur i efteråret – er det mon dig, der skal være en del af arrangørteamet?

Hvad går det ud på?
Arrangørteamet får ansvaret for at planlægge studieturen i efteråret 2017. Studieturen skal finde sted i skolernes efterårsferie (uge 42) og teamets arbejde består i at planlægge det faglige såvel som det sociale program. Der vil være ca 20 deltagere på turen, og de skal gerne alle sammen både hygge sig med hinanden og blive klogere på et politisk emne undervejs.

De økonomiske rammer for studieturen i budget 2017 tager udgangspunkt i en studietur til Bruxelles, så vi igen aflægger Morten Helveg et ungradikalt besøg (hvem ved, måske Jens Rohde også skal have en hilsen?). Teamet vil så fx skulle at arrangere besøg hos oplægsholdere, koordinere besøg i Europa-Parlamentet eller Kommissionen (Mon Maggie har tid?). Desuden skal der tænkes over turens logistik (hotel, fly mv., transport undervejs på turen) inden for den givne økonomiske ramme. Det er også arrangørernes opgave at promovere rejsen, sørge for at foreningen får kendskab til studieturen samt finde turens deltagere.

Hvis arrangørteamet skulle ønske at arrangere en studietur til en anden destination end Bruxelles, beder vi om at I skriver jeres tanker eksplicit i ansøgningen – hvad skal turens faglige indhold være, og hvilke tanker gør teamet sig om turens økonomi (der skal kunne passe med den ramme, Budget 2017 giver). For sparring og vejledning, kan den internationale FU’er Sigrid altid kontaktes.

Om arrangørrollen
Det er ikke et arbejde, der kræver en særlig erfaring, men et stort gå-på-mod og interesse for udlandet og særligt EU er en fordel. Desuden forventes det, at alle arrangører også selv deltager på studieturen.
Arrangørteamet er en selvkørende gruppe, der på egen hånd styrer og fordeler planlægningsarbejdet i mellem sig. Ved tvivl, kan den internationale FU’er Sigrid altid kontaktes. Når studietursteamet er på plads, vil der være et møde med Sigrid, der fortæller om studietursbudgettet, tidligere studietursplanlægning og svarer på spørgsmål om løst og fast.

Hvor mange søger vi?
Som udgangspunkt søges 2-3 personer, men dette kan selvfølgelig justeres. Det er både muligt at ansøge alene eller som team.

Ansøgningsfrist og praktisk information

Send os din/jeres motiverede ansøgning på international@radikalungdom.dk senest d. 26. marts 2017 kl. 23.59.

Arrangørteamet forventes selv at deltage i studieturen, og skal af forsikringsmæssige årsager være fyldt 18 ved studieturens begyndelse.
Har du spørgsmål? Tøv ikke med at sende dem til international@radikalungdom.dk

Vi søger medansvarlige for introkurset d. 31. marts-2. april.

Så skal der holdes introkursus igen; hvor nye medlemmer skal have den bedste start på deres (forhåbentligt) aktive medlemskab. Derfor skal vi bruge nogle medansvarlige, som skal stå for introkurset sammen med Emil, Christine og Maria.

Som medansvarlig skal man sørge for, at introkursisterne har en rigtig god oplevelse i vores ungradikale univers. Derudover består opgaver i, at:
1) tale med deltagerne og være opmærksomme på, at alle har det godt
2) lave mad
3) være ædruvagt
4) stå i bar (- Det er kun medarrangørerne af introkurserne, som må stå i baren ved arrangementerne.)
Vi forventer, at man er sit ansvar bevidst og er villig til at give en hånd de steder, der er brug for det.

Vi søger 5 medansvarlige, og man skal have mulighed for at være der hele weekenden og tage del i alle arbejdsopgaver. Medlemsudviklingsudvalget vil udvælge de folk, som skal være med til at gøre det næste introkursus mindeværdigt for de nye medlemmer.

Ansøgningsfrist: Mandag d. 20. Marts.

Skriv en mail (gerne med en lille ansøgning) til muv@radikalungdom.dk, hvis du ønsker at blive medansvarlig.

Vi glæder os til en fed weekend!

Er du vild med at lave mad? Vil du gerne være med til at holde ild under kødgryderne og give deltagerne på dette års Politisk Stormøde en god oplevelse?

Så skal du da med på madholdet!

Vi søger lige nu en gruppe af mennesker, som har lyst til at gå til hånde i køkkenet, og hjælpe med madlavning og oprydning undervejs til Stormødet d. 22.-23. april. Som en del af madholdet deltager du gratis i Stormødet og Radikal Ungdom dækker selvfølgelig også din transport. Det foregår i år i Høje Taastrup.

Det er muligt både at søge som enkelt person eller som en gruppe for at blive en del af madholdet.

I gruppen skal I efter holdet er sat finde én Person som er ansvarlig for følgende:
Lave madplan.
Styre Køkkenet.
Stå for kontakten mellem madholdet og Emil Ipsen.

Vi lover til gengæld massere af goodwill, og kærlighed!!

Deadline: 22. marts 2017 kl. 23:59.

Hvis du har spørgsmål eller lyst til at være med, så skriv til emil@radikalungdom.dk

Vi glæder os til at høre fra dig!

Er du vild med at holde en fest, elsker du at mixe drinks og er du en haj på dansegulv? Så har du muligheden for vise dine talenter netop nu!

For så skal du da med på vores Barhold!

Vi søger lige nu en gruppe af mennesker, som har lyst til at gå til amok i baren, og hjælpe med at holde den største fest nogensinde til Politisk Stormøde d. 22.-23. april. Som barhold forpligter du dig til at opsætte baren og gøre rent løbende, især søndag formiddag.
Som en del af barholdet kommer du gratis med til Politisk stormøde, og du får selvfølgelig rejserefusion af Radikal Ungdom. Det foregår i år i Høje Taastrup.

Det er muligt både at søge som enkelt person eller som en gruppe for at blive en del af barholdet.

I gruppen skal I efter holdet er sat finde én Person som er ansvarlig for følgende:
Lave drinkskort.
Købe ind til baren.
Aktivere barholdet
Stå for kontakten mellem barholdet og Emil Ipsen.

Vi lover til gengæld en fest og en masse flirt i baren!!

Deadline: 22. marts 2017 kl. 23:59

Hvis du har spørgsmål eller lyst til at være med, så skriv  til emil@radikalungdom.dk

Vi glæder os til at høre fra dig!

Synes du også at nordisk samarbejde er #drittkul? Så skal du da være en del af NCF – Nordiska Centerungdommens Forbund.
NCF samler ungdomspolitiske, midterorienterede organisationer fra hele Norden – foruden Radikal Ungdom er her er medlemsorganisationer fra Sverige, Finland, Island, Norge og Åland.
Radikal Ungdom er fast repræsenteret med ét medlem i Styrelsen/Boardet. Skal du være den næste repræsentant?

Hvad går det ud på?
Som medlem af NCF’s board bliver man en del af organisationens ledelse og træffer belslutninger om NCF’s fremtid. Du vil være med til Skypemøder cirka en gang om måneden, repræsentere Radikal Ungdoms synspunkter over for de 8 andre organisationer og være med til de to store årlige events, Topmødet om efteråret (svarer lidt til politisk stormøde) og Repskapet i foråret, der svarer til et landsmøde.
Du vil også have rig mulighed for at repræsentere Radikal Ungdom i eksempelvis Ungdommens Nordiske Råd, der afholdes i de nordiske landes parlamenter.
Du vil få et stort nordisk netværk, nye venner og muligheden for at deltage i events som du aldrig nogensinde glemmer. Og du vil være med til at kæmpe for nordisk samarbejde!

Hvad skal jeg kunne?
Det er vigtigt at du følger tæt op med den politiske og organisatoriske ledelse i Radikal Ungdom, så du bedst muligt repræsenterer foreningens synspunkter.
Du behøver ikke være en mester udi det nordiske sprog, da det officielle sprog er engelsk.
Du skal have mulighed at komme til møderne, og have tid til at tage nogle dage ud af din kalender når der fx er Topmøde eller Repskap.
Du skal også være frisk på at fortælle om NCF’s arbejde og generelt om nordisk samarbejde internt i Radikal Ungdom, fx til hovedbestyrelsesmøder, i landsforeningen og i de lokale foreninger. Det kan være gennem oplæg eller bidrag til forenignens nyhedsmail eller sociale medier.

Hvordan bliver jeg Radikal Ungdoms NCF-repræsentant?
Det er Hovedbestyrelsen, der på Hovedbestyrelsesmøde 3 d. 25. – 26. marts indstiller Radikal Ungdoms repræsentant i NCF. Alle interesserede kan stille op helt frem til selve valghandlingen.
Når Hovedbestyrelsen har indstillet én kandidat, drager den valgte kandidat sammen med Erik Carter (nuværende NCF-repræsentant – og præsident!) samt Ida Mosegaard til NCF’s årlige repskapsmøde. Herfra træder man formelt ind i NCF’s board.
Repskapet foregår d. 28. – 30. april i et nordisk land.

”Jeg vil gerne vide mere om det hele, inden jeg beslutter mig!”
– Det forstår vi godt 🙂 Det er der heldigvis rig lejlighed til:

D. 24. – 26. februar holder hele NCF’s nuværende styrelse board meeting i København. Interesserede er meget velkomne til at deltage  Skriv en besked eller mail til Sigrid på sigrid@radikalungdom.dk
D. 6. marts kl. 19 er der live-stream med Erik Carter på R U Connected – her kan du spørge om alt og få svar på det hele 🙂
D. 18. marts er der international dag – her vil der også være rig mulighed for at tale med Erik om hvervet som Radikal Ungdoms stemme i norden.

Det praktiske
Radikal Ungdom dækker dine udgifter i forbindelse med Repskapet. Du vil selv have mindre udgifter i forbindelse med board meetings.
Du skal være fyldt 18 år for at blive Radikal Ungdoms faste repræsentant i NCF.

 

Har du et spændende projekt, du vil have i projektbanken?

Klik her for at læse hvordan