Aktive projekter

Her kan du se projekter, aktiviteter og arrangementer, som vi i øjeblikket søger frivillige, medlemmer og deltagere til.

Igen i år vælter Radikal Ungdom Folkemødet, som afholdes på Bornholm d. 14. – 17. juni. I år har vi valgt at sende en ekstraordinær stor delegation afsted, og der er 27 pladser man kan søge om.

Hvad kræves der af dig som deltager?

Som en del af RU’s delegation kræver vi, at du deltager i de arrangementer som Radikal Ungdom arrangerer i Radikale Venstres telt samt er tilstede til nogle af de debatter mm. som vi deltager i derovre. Vi ser også meget gerne, at du tager nogle arbejdsopgaver på dig i løbet af Folkemødet, eksempelvis at deltage i quizzer eller arrangere en event i RV’s telt.

Dertil forventer vi, at du bidrager til den gode stemning i gruppen og naturligvis opfører dig fornuftigt og anstændigt.

Praktisk info

Der kommer til at være en deltagerbetaling på 500,- som dækker transport, logi og morgenmad.

Der er arrangeret transport fra København H til Rønne. Vi tager afsted onsdag d. 13. juni om aftenen, og kommer hjem igen søndag d. 17. juni om aftenen. Der er rejserefusion fra din bopæl til København H samt fra Rønne til Allinge.

Vi sover på ”Den Politiske Slagmark” som er en teltplads der ligger få hundrede meter fra hvor det hele sker. Her bor 2.000 unge mennesker fra ungdomspartierne, højskoler, elevbevægelsen mm. Her vil der være morgenmad hver dag, men resten af måltiderne sørger du selv for.

Har man spørgsmål er man meget velkommen til at ringe eller skrive til arrangør, Freja Fokdal, på frejafokdal@radikalungdom.dk eller 41416335.

Sådan søger du

Alle medlemmer kan søge om at komme med Radikal Ungdom på Folkemødet. Vi ønsker at samle en delegation, som er en kombination af nye og ældre medlemmer.

For at blive taget i betragtning skal du sende en motiveret ansøgning til frejafokdal@radikalungdom.dk.

Som noget nyt arbejder vi med to deadlines for både at imødekomme studerende, som gerne vil vente med at søge til efter de har fået oplyst deres eksamener, samt dem som gerne vil vide om de er kommet med i god tid.

Den først deadline er søndag d. 18. marts kl. 23.59. Her vælges de første 14 deltagere. De ansøgere som ikke er blevet valgt får automatisk sendt deres ansøgning videre til anden runde, som har deadline fredag d. 25. maj kl. 23.59. Her vælges de sidste 13 deltagere.

I ansøgningen bør du lægge vægt på, hvad du kan bidrage med til delegationen samt eventuelt hvad du forventer at få ud af Folkemødet og kan tage med tilbage til foreningen.

Du kunne eksempelvis komme med forslag til arrangementer, som du godt kunne tænke dig at lave i RV’s telt.
Ansøgningerne bliver læst og vurderet af arrangør, Freja Fokdal, samt et ekstra forretningsudvalgsmedlem. Deltagerne bliver valgt på baggrund af en helhedsvurdering.

31. januar 2019 afholdes Danmarks tredje skolevalg, som er et valg for landets 8., 9. og 10. klasser. I skolevalget spiller ungdomspartierne en stor rolle, særligt i forbindelse med de mange debatter der arrangeres på skoler rundt i hele landet.

Derfor søger vi nu et organisatorisk geni, som i samarbejde med organisatorisk næstformand Freja Fokdal vil stå i spidsen for Radikal Ungdoms deltagelse i Skolevalget.

Hvad indebærer opgaven?

Ansvaret løber fra nu indtil skolevalgets afholdelse. Du forventes at kunne deltage i indledende møder med de andre ungdomspartier og Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF) i København jævnligt i løbet af det kommende år. Hvor mange møder der er tale om et endnu uvist.

Dertil vil der være en stor opgave i form af at koordinere hvem der deltager i debatter forskellige steder i landet mm. Du forventes at kunne sætte særligt meget tid af i den sidste uge op mod valgets afholdelse d. 31. januar 2019.

OBS: Der vil som arrangør formentlig ikke være mulighed for selv at deltage i debatter.

Hvordan søger jeg?

Lyder denne opgave som noget for dig, skal du sende en motiveret ansøgning til frejafokdal@radikalungdom.dk senest på torsdag d. 15. februar kl. 23.59. Du vil modtage svar indenfor 24 timer.
Den korte deadline skyldes, at DUF skal være orienteret om hvem vores to ansvarlige er senest i næste uge.

Radikal Ungdoms europæiske paraplyorganisation LYMEC holder forårskongres i Berlin i starten af april, og nu har DU mulighed for at komme med.

Hvad går det ud på?

Lymecs forårskongres minder på mange måder om RUs landsmøde, og der vil både være personvalg og politikbehandling på programmet. Til Lymecs forårskongres vælges det nye ledelse i organisationen og de forskellige medlemsorganisationer indsender resolutioner som diskuteres til kongressen. Der vil dog også være rig lejlighed til at diskutere politik med andre engagerede unge fra hele Europa.

Forud for kongressen vil der være mulighed for at deltage i et seminar med titlen ”Liberalism for Europe – A Liberal Fightback”. Seminaret vil gennem en række interaktive øvelser, oplæg og diskussioner undersøge hvordan de liberale bevægelser i Europa kan styrkes.

Praktisk

Hvor: Berlin, Tyskland.

Hvornår: Seminaret finder sted fra d. 5 april kl. 16.30 til d. 6 april. Kongressen starter umiddelbart efter seminaret er ovre og slutter d. 8. April.

Hvor mange: RU har 2 pladser til seminaret og kongressen. Delegationen ledes af Kasper Langelund og der søges 1 deltager til kongressen gennem projektbanken.

Overnatning: Lymec sørger for overnatning. Delegerede vil blive indkvarteret på Wyndham Berlin Excelsior, Hardenbergstrasse 14 – Berlin.

Rejse: Transporten til og fra kongressen og seminaret vil blive organiseret af den internationale FU’er, Sofie. Udgifterne hertil bliver dækket af deltagergebyret.

Pris: Der vil være et deltagergebyr på 700 kr. Dette beløb dækker både over deltagelse i seminaret og i kongressen.

Fedt! Det vil jeg mega gerne! Hvad gør jeg nu?

Du skriver en motiveret ansøgning på på maks en halv til en hel side om, hvorfor du gerne vil med og om hvad du vil kunne bidrage med til seminaret og kongressen.

Ansøgningen skal sendes senest d. 16 februar kl. 12.00 til international@radikalungdom.dk. Ansøgere får svar senest d. 16 februar.

Har du spørgsmål? I så fald er du altid velkommen til at kontakte den internationale FU’er Sofie på enten telefon: 23637374 eller mail: sofie@radikalungdom.dk.

 

Har du hænderne skruet rigtigt på? Kan du bruge en hammer, en pensel eller er du måske bare helt vildt god til at bruge en klud og en svamp? Så er det dig vi har brug for!

Fra d. 12.-29. april renoverer vi B15. Alle væggene skal males, ting skal skiftes ud og baren skal bygges om! Der skal laves mødelokaler i kælderen, klimaanlæg og køkkenet skal have en ordentlig overhaling?

Har du en studiefri dag, fri fra arbejde eller måske bare et par timer som du har lyst til at bruge på at forbedre B15 for os alle sammen så det bliver et rart sted at være mange år endnu?

Så send en mail til generalsekretær Caroline Valentiner-Branth på ru@radikalungdom.dk og fortæl hvilke dage og tidsrum du har mulighed for at give en hånd. Ud fra det laver Caroline en stor vagtplan.

Vi giver frokost og aftensmad til alle, som kommer og giver en hånd! Kom og se det nye B15 blive til virkelighed!

Vi søger nogle glade og smilende personer, som er servicemindede og som kan give kunderne en god oplevelse.

Arbejdsopgaver:

– Kassebetjening

– Bar postkasse.

– Diverse forfalden arbejde

– Lettere rengøring

– Ligge folk i seng

– Servicere kunderne med et smil og far humor

-Holde baren åben

Nøgleord:

Orden, situationsfornemmelse, selvstændighed, fleksibel, personlig hygiejne og kundepleje.

Arbejdstiden ligger i weekenden 9- 11 marts og samme overenskomst som slaviske krigsfanger

Kan du se dig selv 100% her, vil vi meget gerne høre fra dig på Cornelius@radikalungdom.dk

Man kan skrive individuel eller gruppe ansøgning.

MVH Cornelius Sode

Vi søger dig, som er en Ninja i køkkenet og som kan give en gastronomisk oplevelse til deltagerne.

Arbejdsopgaver:

– Hakke, snitte og skære alt

– Stege, koge og bage.

– Diverse snacks forberedelse.

– Lettere rengøring

– Øvrige

Kompetencer er en fordel men ikke et must.

– Dårlig musik smag

– Frugt Ninja

– Sort, dårlig og upassende humor.

– Holde en sindsyg køkkenfest.

– Arbejde med tømmermænd.

Nøgleord:

Orden, situations fornemmelse, selvstændighed, fleksibel, personlig hygiejne og humor.

Arbejdstiden ligger i weekenden 9- 11 marts og samme overenskomst som i Stalins Gulak

Lyder det godt, vil jeg meget gerne høre fra dig på Cornelius@radikalungdom.dk

Man kan skrive individuel eller gruppe ansøgning.

MVH Cornelius Sode

 

 

Er det mon dig der skal have en fantastisk oplevelse med valg og politik i en kontekst, som adskiller sig væsentligt fra den danske?

Den tidligere amerikanske ambassadør i Danmark, Rufus Gifford, har brug for hjælp til at blive valgt til Kongressen i USA. Rufus Gifford vil gerne have sin kampagne til at have et ungt og aktivistisk udtryk, og han har i den forbindelse har han udtrykt et ønske om hjælp fra de unge i de danske ungdomspartier. Radikal Ungdom arrangerer ikke en decideret valgtur og har ikke mulighed for at støtte eventuelle frivillige økonomisk, men RU vil gerne hjælpe med at formidle kontakten til nøglepersoner i kampagnen.

Hvad går det ud på?
Der er ikke faste rammer for hvordan du kan være med i kampagnen. Du kan kombinere et eventuelt ophold i USA med ferie, og du bestemmer selv hvor længe du har lyst til at være med.

Typiske valgkampsaktiviteter i USA kan være at stemme dørklokker, dele flyers ud, at sætte yard signs op, at ringe til frivillige, deltage i rallys m.m. Hvilke aktiviteter eventuelle frivillige har mulighed for at deltage i afhænger dog af den pågældende valgkreds, og de arrangementer som er planlagt her. Mon ikke der også er plads til dine ideer og forslag?

Praktisk information

Rejse: Alle udgifter i forbindelse med en eventuel tur til USA skal afholdes af de interesserede selv.

Overnatning: Radikal Ungdom har været i kontakt med kampagnefrivillige, som har givet udtryk for at privat indlogering under valgkampen blandt kampagnefrivillige er en mulighed.

Tidspunkt: Valget finder sted i september, så de mest oplagte tidspunkter at tage af sted er i juli, august eller september.

Mega fedt! Det vil jeg gerne. Hvad gør jeg nu?

Du kan skrive til den internationale FU’er, Sofie, som kan sætte dig (eller jer) i kontakt med frivillige i Rufus Giffords kampagne. Har du spørgsmål, kommentarer eller andet kan Sofie også kontaktes. Du fanger hende på sofie@radikalungdom.dk eller +45 23637374.

Har du et spændende projekt, du vil have i projektbanken?

Klik her for at læse hvordan