Aktive projekter

Her kan du se projekter, aktiviteter og arrangementer, som vi i øjeblikket søger frivillige, medlemmer og deltagere til.

Vi søger en gruppe, som vil arrangere og afvikle dette års sommerlejr. Arrangementet afholdes d. 26.-29. juli 2017, og er et af de største arrangementer i foreningsåret. Sommerlejren er et traditionsrigt arrangement med mange forventningsfulde deltagere, derfor er det vigtigt, at de ansvarlige er klar til at tage fat og stable et spændende og hyggeligt program sammen, så medlemmerne får et par skønne dage i fællesskab.

At være Arrangør består af følgende opgaver:
Før arrangementet:
– Fastsætte eventuelle temaer for arrangementet
– Finde madhold og hjælpe til med planlægningen af det praktiske
– Finde barhold og ædruvagter
– Udarbejde et budget for arrangementet
– Finde en location, hvor arrangementet kan afholdes
– Invitere oplægsholdere og koordinere deres deltagelse i arrangementet
– Reklamere for arrangementet (i samarbejde med sekretariatet)
– Koordinere og være i kontakt med Medlemsudviklingsudvalget igennem hele processen

Under arrangementet:
– Komme før de andre deltagere og hjælpe med klargøring af stedet
– Holde overblikket over arrangementet
– Hjælpe madhold og barhold, hvis der skulle være brug for det
– Tage imod oplægsholdere og RU’ere, som er faret vild

Efter arrangementet:
– Være tovholder på oprydning samt sikre, at skolen er i den stand, vi modtog den i
– Udarbejde en evaluering, som deltagerne skal udfylde

Ansøgningsfrist: Mandag d. 1 maj
Kontakt: Du kan sende din ansøgning og/eller dine spørgsmål til den medlemsudviklingsansvarlige, Emil Ipsen, pr. mail emil@radikalungdom.dk

Klima-, Energi-, Miljø- og Infrastrukturudvalget vil gerne give RU’ere og danskerne generelt lyst til at spise mere klimavenligt. En del af forklaringen kan findes i, at mange ikke tænker over klima i deres madlavning, men laver det, de plejer.

Hvis folk ved mere om hvordan, kan de inspireres til at lave mere klimavenlig mad. Derfor vil vi gerne lave en klimavenlig kogebog med lækker mad, der er let at lave. Retterne vil blive kategoriseret efter, hvor mange personer man er, og hvilket måltid de bedst egner sig til. Tanken er, at kogebogen både skal kunne anvendes til RU-arrangementer og af den enkelte RU’er. Og den kan lige så vel anvendes af foreninger og enkeltpersoner uden for RU.

Hvad går arbejdet ud på? Komme med forslag til gode klimavenlige retter
Hvilke kompetencer kræves af ansøgerne? En smule erfaring med selv at lave mad og ellers en stor lyst til at prøve at finde retter, der kan passe ind i kogebogen.
Hvor meget tid skal ansøgeren forvente at bruge? Umiddelbart regner vi med et stort planlægningsmøde og dertil løbende diskussioner over nettet omkring det endelige oplæg.
Antallet af frivillige, der skal bruges: 2
Kontaktinformation og ansøgningsfrist: Skriv til philiptarning@radikalungdom.dk senest tirsdag den 2. maj kl. 23:59

Den danske sommer står snart for døren, og det betyder Folkemøde! Bertel Haarder har kaldt Folkemødet for ”en politisk Roskilde Festival med mindre øl og mere snak”, og det er der måske noget over. Kort fortalt handler Folkemødet nemlig om at samle borgere, politikere og interessegrupper til en demokratisk folkefest. Her mødes de i åbne debatter under åben himmel i Allinge i fire dage.
I år tager Radikal Ungdom afsted med en delegation på 15, som vil blive valgt ud fra jeres ansøgninger. Vi vil gerne understrege, at nye som gamle RUere har lige gode muligheder for at komme med. Der er ingen aldersgrænse for deltagelse.

Som en del af RU’s delegation skal man have lyst til smøge ærmerne op at hjælpe med at udføre nogle praktiske opgaver undervejs. Det kan for eksempel være at hjælpe Radikale Venstre i deres telt eller at deltage som repræsentant for RU i nogle arrangementer eller debatter. En del af tiden forventes det også, at du følger resten af RU-delegationen rundt som publikum til debatter.
I din ansøgning vil vi blandt andet gerne høre lidt om dig, hvorfor lige du skal med og hvad du kan bidrage til turen med.
Inden Folkemødet holder vi Folkemøde-bootcamp på B15. Det foregår søndag d. 4. juni, og vi forventer, at du kan komme til bootcampen, hvis du vil med til Folkemødet. Der er rejserefusion til alle.

Praktiske informationer:
Vi tager afsted om eftermiddagen onsdag d. 14. juni fra København og er hjemme igen om aftenen søndag d. 18. juni.
Vi skal sove i telt i DUFs lejr, så du skal være klar på at finde lidt af din indre spejder frem under Folkemødet.
Der er en brugerbetaling på 800 kr. for at komme med. Den dækker sandsynligvis kun transport til og fra Allinge, så du skal selv betale for det meste af din kost.

Hvis du har nogle spørgsmål, så skriv endelig til arrangørerne Ida Schou og Cornelius Sode. Send ansøgningerne til idaschou@hotmail.com og cornelius-sode@live.dk inden d. 18. maj kl. 12.00.
Vi glæder os til at modtage jeres ansøgninger!
Mange hilsner Cornelius og Ida

Kalder alle internationale ildsjæle. I begyndelsen af juni afholdes General Assembly i vores internationale paraplyorganisation, IFLRY. En General Assembly kan sammenlignes med et landsmøde. Her skal både diskuteres politik i form af resolutioner, der skal debatteres organisatoriske spørgsmål og så er der også personvalg. Nickolas Pagonakis fra Radikal Ungdom genopstiller som vice-præsident i IFLRY, så RU-delegationen skal selvfølgelig med og heppe på ham.

Efter General Assembly afholdes et seminar under titlen ”Youth autonomy and Economic Self-realisation” – her kan man gennem workshops, oplæg og debatter bliver klogere på individets ”empowerment” – og fx fokusere på udfordringer som kan relatere sig til køn, minoriteter eller baggrund.
Læs mere om arrangementet her: http://www.iflry.com/open-call-delegates-and-participants-for-our-general-assembly-and-seminar-in-thessaloniki-greece-june-2017/

Praktisk information
Hvor? Thessaloniki, Grækenland
Hvornår? Fra torsdag d. 1. juni til onsdag d. 7. juni – de første dage bruges på General Assembly, de sidste 4 dages bruges på seminaret.
Hvor mange sendes afsted? Radikal Ungdom sender 3 delegerede – Sigrid Friis Proschowsky, Victor Boysen og måske DIG?
Hvad koster det? Det er ganske gratis! Radikal Ungdom dækker rejse, kost og overnatning – drikkevarer sørger man selv for 😉
Til gengæld forventer vi, at du gør en indsats for at dele dine oplevelser og erfaringer med resten af foreningen – det kan fx være via et indlæg til ”Aktuelt” på hjemmesiden eller at styre Radikal Ungdoms snapchat, mens du er afsted.

Hvad kræver det, og hvordan kan man søge?
Det er nødvendigt at man er fyldt 18 år for at kunne deltage i internationale arrangementer som IFLRY’s GA.
Der kræves ingen særlig erfaring, men det er vigtigt at du internationalt interesseret og har lyst til at deltage aktivt i debatter på engelsk – og så er det ikke mindst vigtigt at du har lyst til at møde nye mennesker fra andre organisationer.
Hvis det lyder som noget for dig, så send en kort ansøgning (max ½ side) hvor du beskriver, hvem du er, hvad der motiverer dig. Ansøgningen skal sendes til international@radikalungdom.dk senest mandag d. 24. april kl. 23.59
Udover den motiverede ansøgning bedes du angive dit fulde navn, dit telefonnummer, din fødselsdato samt din hjemmeadresse. Hvis du har nogle særlige kosthensyn eller allergier, skal det også oplyses.
Hvis du har nogen spørgsmål er du som altid velkommen til at kontakte den internationalt ansvarlige, Sigrid, på sigrid@radikalungdom.dk, telefon 61 62 38 40 eller via Facebook.

 

Har du et spændende projekt, du vil have i projektbanken?

Klik her for at læse hvordan