Radikal Ungdom til kamp for Socialliberalismen i Storbritannien

Der var spænding til bristepunktet hos Liberal Democrats, Radikale Venstres britiske søsterparti, da tre RU’ere besøgte partiet i forbindelse med parlamentsvalget d. 8 juni i London-bydelen Bermondsey. I en tid hvor BREXIT, højrepopulisme og frygten for fremtiden har vundet vind i sejlene overalt i Europa, havde Liberal Democrats mere end nogensinde brug for alle de håndsrækninger, de kunne få. RU’s delegation var derfor taget afsted med en forventning om dels at blive klogere på britisk politik, dels at kunne hjælpe Liberal Democrats med at opnå en valgsejr i området, der gennem mange år har været præget af tæt løb mellem Liberal Democrats og Labour. Den lokale Labour-kandidat, Neil Coyle, havde vundet knebent til parlamentsvalget i 2015, og de lokale socialliberale havde derfor alt at vinde i Bermondsey-området.

Den britiske valgkamp bød både på canvassing (at gå fra dør til dør og tale med potentielle vælgere), telefonopkald til vælgerne i lokalområdet, husstandsomdeling, gadekampagner samt en række andre mere eller mindre traditionelle valgkampsaktiviteter. Som ung, dansk politisk aktiv var det en kæmpe overraskelse at finde ud af, hvor mange informationer den lokale partiforening lå inde med om områdets vælgere; på alenlange telefonlister var vælgerne registreret med adresser, telefonnummer og for de flestes vedkommende også med deres politiske overbevisning. Vores undren over denne praksis vagte stor nysgerrighed blandt medlemmerne af Liberal Democrats. “Men hvis I ikke registrerer jeres vælgere, hvordan ved I så hvem de er?” blev vi spurgt et par gange eller 5 og mit noget vævende svar om, at dem kendte vi nok i virkeligheden slet ikke, blev modtaget med stor forbløffelse.

Desværre blev det ikke i denne omgang til en valgsejr for den lokale Liberal Democrats kandidat, Simon Hughes, og valgresultatet blev derfor langt fra hvad vi havde håbet på. Ikke desto mindre vendte vi alligevel hjem med maverne fulde af Fish and Chips, nye indtryk og inspiration til fremtidige valgkampe i Danmark, så vi forhåbentlig kan få kampagneapparaterne i de lokale RV-foreninger til at køre endnu mere velsmurte end det allerede er tilfældet! 🙂

Radikal Ungdom