The return of a new and stronger Danish National Team

Skrevet af Jonathan Desombre

Dagen før afrejse, mødtes vi alle sammen på B15. Her gennemgik vi nogle praktiske informationer, men vigtigst af alt; hyggede vi så mega godt sammen. Vi fik sammenkogt en kulinarisk smagsoplevelse, bestående af pasta og kødsovs. Senere så vi Skam, som jeg aldrig havde set før, men blev hurtigt fanget af serien.

Klokken 7 næste dag, drog vi afsted på vores rejse. Malthe som var “the big boss” under turen, havde selvfølgelig sørget for godt med øl til os alle. Dog prøvede han smugle lidt for meget med. Kufferten måtte veje 20 kg, og Malthe prøvede at snige en værdi af 10kg øl ekstra med. Desværre, uden held.

Da vi ankom til Oslo den 17. Juli, skulle vi med en bus videre til Hove Leirsenter. En bustur, som skulle havde taget 3 timer, endte med at tage 5 timer. Men vi kom stadig frem. Lige i tide til at høre et oplæg fra Trine Skei Grande (Venstres leder). Oplægget var på norsk, og i forhold til de andre, var mit norske ikke helt bra.

Efterfølgende blev vi så indlogeret i nogle rimelig fine hytter. Selve stedet var et utrolig smukt område, lige ned til en lækker sød og generelt omringet af smuk natur.

Aften stod på “Extreme adventure trekking”, som bare var et ryste sammen løb. Vi blev delt ud på forskellige hold, og man fik lært de andre holdet, rigtig godt at kende.

Den næste dag bestod af frivilligt morgen gymnastik, diverse oplæg, der var altid forskellige oplæg at vælge imellem, og altid 1 på engelsk til de internationale. Yderlig spillede vi også “conflict game”, hvor man bliver delt op i forskellige lande, hvor hvert land havde en vis styrke i ressourcer. Her skulle landene så prøve, trods uenigheder at finde fred sammen. Et spil, som virkelig sætte politikkers arbejde i perspektiv. For det var utrolig svært. Aften stod på udveksling mellem forskellige kulturer. Selvom Norge er et land. Er kulturen forskellig fra sted til sted. Det mærkeligste var, at en bod uddelte vafler rundt om en pølse med biksemad og syltetøj.

Onsdag var en af de dage, jeg i særdeleshed havde set frem til. Den dag begyndte volleyball turneringen. Det danske landshold kom godt fra start med først en sejr på 15-3 og en sejr på 15-0. De næste to kampe var tætte, men endte desværre ud i nederlag. Senere den dag var sofasamtale mellem lederne af UV, Unge Høyre og KRFU (det kristne parti). De talte om forskellige visioner, og hvordan en eventuel regering kunne se ud.

Torsdag var dagen, hvor der skulle tages revanche oven på nederlaget i volly. Uheldigvis blev det heller ikke tilfældet. Men alle kæmpede alt, hvad de kunne og vi tabte kun kampene med 1 mål. Tidligere havde vi haft oplæg omkring det at være en bedre debattør. Det skulle vi vise om aften, hvor der blev holdt debatkonkurrence. Her blev der vendt nogle rigtige vigtige emne som; skal EU forbyde “manspreading”, skal UK fysisk flytte til USA og om det er gaffatape eller ens forældre som bedst fikser ens problemer i livet.

Hele ugen havde vejret været fantastisk. Men fredag regnede det hele dagen. Det ændrede ikke programmet, og det hele forløb som planlagt. Her kom Abid Raja, stortingspolitikker for Venstre, og holdte et oplæg om integrering, radikalisering og religionsfrihedskampe.

Fredags var vores sidste hele dag på lejren. Hvilket jeg personligt havde det meget trist med. Om aften blev der holdt EuroVision, hvor det selvfølgelig var det Det Danske Landshold der åbnede ballet, med RU’s kampsang. Det store pres på at komme efter os, kunne tydelig mærkes på nogle deltager, som desværre glemte noget af deres tekster. Men uanset hvad, skal de have kæmpe ros for at gå alene op på scenen. Alle folk, vidste godt det var den sidste aften, så mange prøvede at være så længe op som muligt. Danskerne befandt sig dog i en lidt ubekvem situation, eftersom vi var løbet tør for læske til kroppen. Ikke desto mindre blev det stadig en veldig koselig nat.

Lørdag stod på rengøring, lidt morgenmad, farvelkrammer også afrejse. Afrejse var klokken 10.30 og vi var tilbage i DK klokken 18.30.

Til sidst, vil jeg bare give et skud ud til Malthe og Anders, for at arrangere en rigtig fed tur. Og kæmpe stor tak til Unge Venstre for at invitere os og holde en yders vellykket sommerlejr. Er slet ikke i tvivl om, at vi næste år vender tilbage endnu stærkere og med velpolerede sangstemmer.

Radikal Ungdom