Nyt fra Hovedbestyrelsen

Foreningsårets andet Hovedbestyrelsesmøde er vel afsluttet, og vi fra formandskabet vil gerne sige tak for de fremmødtes gejst, glæde, og debatlyst. Her følger et lille udpluk med high lights fra mødet.
Til mødet havde vi to spændende, og meget tætte, kampvalg til posterne som hhv. Hovedbestyrelsesnæstformand og medlem af Europæisk Udvalg, og vi ønsker Emil Østergaard tillykke med posten som HB-næst, og Lucas Honoré med pladsen i Europæisk Udvalg.
Tiden kom også til, langt om længe, at få styr på Radikal Ungdoms holdning til NATO og sikkerhedspolitik. Det var en debat og en proces, som sammenlagt tog 5 kvarter, og den endte med at RU velnok udtrykte vores fulde støtte til NATO, om end med et klart ønske om, at NATO skulle sænke minimumskravet til militærudgifter betragteligt.
Beslutningen blev mødt med glæde, lange ansigter, og en god portion træthed ovenpå en lang og sej debat – og så var det tid til øl og aftensmad.
Radikal Ungdom har gennem tiden haft mange forskelligartede udviklingsprojekter, og ved mødet kom et nyt skud på stammen: Radikal Ungdoms Hvideruslandsprojekt. Der er tale om et demokratiseringsprojekt, hvor RU, i samarbejde med det Hviderussiske Civil Youth Forum skal arbejde med dialog og debat blandt Hviderussiske unge. Man har netop nu mulighed for at blive tovholder ved at sende en ansøgning til vores Internationale FU’er, Sigrid, på sigrid@radikalungdom.dk senest d. 10. februar kl 12:00.
Det sidste vi vil nævne er den workshop vi havde lørdag aften om vedtægter, forretningsordener, og hvorfor de altid skal ødelæge hyggen. De overordnede konklusioner var, at det skal de naturligvis heller ikke, men at vores vedtægter er vores grundlov, og derfor skal tages alvorligt som sådan. Jeres ydmyge Hovedbestyrelsesformandskab tog dog kun én ting med videre fra plenumsdiskussionen: i savner mere diktatur fra vores side af. Og hvad i ønsker, skal i få. #Muahaha

En særlig tak skal også lyde til RU Lillebæltaksen, som, under Andy Pedersens kyndige ledelse, gjorde et formidabelt stykke arbejde både mht opvartningen under mødet, og den olympiske fest.

Vi glæder os til at se jer næste gang!

/PonDiktatordan & Emil Newbielund