Clara fra RU er med i Danida Youth Panel

Unge kan og skal påvirke dansk udviklingspolitik!

Med Danmarks nye udviklingsstrategi – Verden 2030 – er unge inddragelse et af de tværgående krav. Det betyder, at unge skal inddrages i det danske udviklingsarbejde. Spørgsmålet er hvordan?

Netop det spørgsmål stillede udenrigsministeriet sig selv, da det i foråret 2030 besluttede at lave et review af deres arbejde med unge. For at høre dem, det hele handlede om blev der oprettet et ungepanel – DANIDA YOUTH PANEL – bestående af 11 unge fra hele verden. Gennem DUF, har jeg været blandt de danske unge, der haft en plads i udvalget og kommet med anbefalinger til, hvordan man bedst kan inddrage unge i det danske udviklingsarbejde.

Panelets store styrke har været været de mange forskellige baggrunde. Vi har dækket verden fra Syd Afrika over Philippinerne, en tidligere sudansk flygtning bosat i Australien, Uganda og Storbritannien og selvfølgelig Danmark med deltagere fra Nødhjælpens Ungdom, MS, DSG, DUF og Operation Dagsværk. Sammen har vi diskuteret unge inddragelse i udviklingsarbejde og hvad der virker – og ikke virker – med det mål at sætte de bedste anbefalinger for, hvordan unge bedst kan inddrages. Vi diskuterede blandt andet betydningen af stærke rollemodeller, hvor Danmark er god – og mindre god – til at inddrage unge og hvad de vigtigste faktorer er, når unge skal motiveres. Med baggrund i strategien har vi givet vores bud på, hvordan Udenrigsministeriets arbejde bedst kan styrke une over hele verden. Vores hovedbudskab var – og er stadig – at unge skal være aktive deltagere og ejere af de udviklingsprocesser, der tilhører dem. Gode udviklingsprojekter med unge skal ikke skabes FOR unge, men MED unge.

Har i spørgsmål, er I altid velkomne til at tage fat i mig.
Clara Halvorsen – clarahalv@gmail.com