Tre RU’ere videre ved DM i Debat

Mere end 30 unge politiske debattør-talenter har i maj måned deltaget i de indledende runder ved DM i debat i Politikens Hus. Gennem talegaver og debat-dueller har hele tre RU’ere kvalificeret sig til de afgørende runder, der afholdes på Folkemødet på Bornholm.

Sigrid Friis Proschowsky, Emil Sloth Andersen og Emil Moselund Østergaard er således blandt de i alt 8 debattører, der skal dyste om titlen som Danmarks bedste debattør. Søs Marie Serup er i dommerpanelet og er meget begejstret for konkurrencen ”De unge formår at skabe et tillidsfuldt rum, hvor de kan sætte sig selv på spil på den rå måde, der skal til for at have en god politisk debat. Christiansborgs politikere burde have siddet bænket i salen med notesblokken fremme. De unge tillader sig selv at være i tvivl, og det åbner for, at man kan lytte til sin modstanders argumenter. Det ville være godt for vores politikere at se i aktion.”

Så hvis du vil se retoriske spidsfindigheder, performance og vilde argumenter, så tag med på Folkemødet!

Finalerunderne finder steder fredag d. 16. juni fra 13.30 – 14.30 og lørdag d. 17. juni fra 14.30 – 15.30.

Vi ønsker alle 8 semifinalister stort tillykke! Videre er også Nilly Taheri, jurastuderende og socialdemokrat, Andreas Weindinger, Landsformand for Konservativ Ungdom, Simon Lindkær, Venstres Ungdom, Majbritt Maria Nielsen, liberal blogger og Hannes Dau, det sydslevigske spejderkorps.