Ungradikale til Model UN i Zagreb

I forrige uge havde 4 ungradikale den fantastiske mulighed, at vi fik lov til at deltage i Model of European Union Zagreb.
Mandag og Tirsdag stod på forskellige Workshops, hvor vi blandt andet hørte oplæg fra Boris Grigic, som var assistant to the minister of foreign and European affairs for the southeastern europe and the eu enlargement og Igor Njegovan, som arbejder som operatør for Kroatiens energi marked.

Disse oplæg skulle danne grobunden for simulationen af the European Council og European Council of Foreign Affairs.
Michael Kjærgaard og jeg havde den fornøjelse af at repræsentere Kroatien, hvilket på mange måder var en speciel oplevelse, da selve eventet blev afholdt i Kroatien. Det gjorde også, at jeg i starten var lidt mere nervøs end jeg havde forudset, da også mange kroatere deltog i arrangementet.
Peter Milter Sørensen repræsenterede Spanien, og var Spaniens præsident. Kasper Langelund repræsenterede Bulgarien i Council of Foreign Affairs.
Alle deltagere repræsenterede de forskellige lande i EU, og vores hovedopgave var at repræsentere vores lands holdninger. Vi skulle de følgende dage diskutere store politiske emner, som spændte fra EU som en global aktør til udvidelse af EU og til diskussion om sanktionerne mod Rusland.
Da simulationen gik i gang præsenterede præsidentskabet de generelle regler indenfor Council, hvilket var en lærerig oplevelse. Her fik vi et gennemgående indblik i, hvordan et forhandlingsforløb i virkeligheden også foregår.
De følgende dage blev der diskuteret på tværs af de store politiske spørgsmål. Vi skulle i fællesskab nå frem til et ”draft”, hvori der skulle enstemmigt skulle være enighed om hvordan Council forholdede sig til de politiske spørgsmål. Som mange af jer nok kan forestille sig, så er det rigtig svært at nå til enighed 28 lande i mellem.
Hver aften var der sat tid af til sociale arrangementer. Mandag var den helt store rystesammentur, hvor vi var på pub crawl, hvor vi fik tildelt nogle opgaver. Det var skide hyggeligt, og det grundlagde det stærke fællesskab vi alle sammen fik med hinanden. De efterfølgende aftener blev der hygget, spillet spil, drukket øl og drukket Rakija.
Turen sluttede af med en fantastisk galla på Palaca Dverce, hvor vi fik overrakt vores diplom for vores deltagelse. Kasper havde gjort det så fantastisk, at han blev kåret som årets bedste delegerede.
Tusind tak til Radikal Ungdom for at have givet os denne unikke mulighed for at deltage i dette fantastiske arrangement. Det var lærerigt, hyggeligt og ikke mindst en uforglemmelig tur!
Jesper de Linde

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *