En weekend i Fredens tegn

Af Caroline Stephansen

Jeg har i weekenden været til symposium på Christiansborg og til Fredens dag i FN byen.

Lørdag skulle jeg til møde på Christiansborg, hvor vi skulle diskutere verdensmålene og hvordan de nordiske lande kunne bidrage. Dette blev gjort i samarbejde med Universal Peace Federation, som er en organisation som støtter FN’s  arbejde, specielt når det omhandler fred. Blandt deltagerne var bl.a. Steen Hildebrandt, som har skrevet bogen ”Bæredygtig global udvikling” om de 17 verdensmål og hvordan vi som borgere kan bidrage til at vi kommer i mål. Det var spændende at diskutere med mange forskellige mennesker fra de nordiske lande. Der var også to repræsentanter fra UPF fra England, og det var spændende at have dem med.

Grundet de mange internationale gæster fik vi også en lille rundvisning på Borgen, hvor dette billede er fra.

Og ja, det var primært Naja (lige ved siden af mig, hun er fra VU) og jeg, der var de unge i den flok.

Søndag eftermiddag var jeg til Fredens dag i FN-byen, hvor der var mange forskellige typer taler, alt fra Lotte Heise til Connie Hedegaard til Merete Bonde Pilgaard, stifter af Venligboerne. Det var så spændende at få forskellige perspektiver på hvad vi som enkeltpersoner kan gøre, og hvad der kan gøres fra statens side. Fælles for alle talerne til Fredsdagen var budskabet om, at vi alle skal være med til at gøre en forskel – også selvom vores nuværende Regering mener, at vi næsten er i mål. Vi kan sagtens blive bedre i Danmark!

Afslutningsvis vil jeg citere Steen Hildebrandt, som til symposiet lørdag sagde noget jeg synes var rammende for hele weekenden, nemlig: ”der vil ikke ske en ændring i den ydre verden, hvis ikke der sker en ændring i den indre verden”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *