Hvad laver man i et ungdomsparti som Radikal Ungdom?
I Radikal Ungdom laver vi rigtig mange forskellige ting.
Vores lokalforeningerne holder en række møder – ca. en gang om ugen eller hver 14. dag – hvor du kan komme og høre en oplægsholder fortælle om et spændende og aktuelt politisk emne. Du kan også være med til at lave en kampagne, gå på gaden med et budskab – eller til at holde en fest.
Du kan også komme med til vores Politiske Kongres, hvor vi diskuterer og vedtagerpolitik og visioner; du kan komme med til et af vores mange kurser, lære mere og blive en skarp debattør; vi har en sommerlejr, og så har vi fem årlige hovedbestyrelsesmøder, hvor vi bl.a. diskuterer, hvad Radikal Ungdom skal mene om det ene og det andet.
Vi arrangerer også løbende hyggeaftener og fester, for nok er politikken dét, vi samles om, men det sociale er mindst lige så vigtigt. Der er altid tid til en øl eller en sodavand, og vi går meget op i at have et godt sammenhold – både lokalt og på tværs af landet.
Mener Radikal Ungdom det samme som Radikale Venstre?
Radikal Ungdom og Radikale Venstre har enormt meget til fælles – vi deler den samme grundideologi og arbejder for mange af de samme ting, men der er også forskel på os. Radikal Ungdom udvikler og vedtager selvstændige politikker, som kan være forskellige fra Radikale Venstres – for eksempel arbejder Radikal Ungdom aktivt for at afskaffe monarkiet, vi vil afskaffe helligdagene og afvæbne det ordinære politi.
Som ungdomsparti kan Radikal Ungdom råbe lidt højere og gå lidt længere til den ideologiske kant end Radikale Venstre skal – og det udnytter vi gerne.
Hvem kan blive medlem af Radikal Ungdom?
Ifølge vores vedtægter kan alle, som er fyldt 12 år være medlem, hvis de ikke også er medlem af et andet dansk parti eller partipolitisk ungdomsorganisation (du kan altså ikke både være medlem af Radikal Ungdom og Venstres Ungdom) – dog undtaget Radikale Venstre.
Hvis du har lyst til at blive medlem, kan du melde dig ind her.
Hvad kræver det at være medlem af Radikal Ungdom?
Du kan være medlem af Radikal Ungdom præcis som det passer dig og dit medlemskab gør en forskel, uanset om du er aktiv eller ej. Vi håber selvfølgelig, at du har lyst til at komme til møderne i din lokalforening, deltage i vores kurser og arrangementer rundt omkring i landet og bakke op om Radikal Ungdoms kampagner på gader, stræder og de sociale medier for at komme med dit indspark i debatten, dygtiggøre dig og være med til at sprede det ungradikale budskab – men intet af det er et krav.
For at være medlem af Radikal Ungdom skal du blot være fyldt 12 år, ikke være medlem af andre partier eller ungdomspartier (undtagen Radikale Venstre) og bakke op om vores grundbudskaber. Hvor mange eller hvor få aktiviteter og kampagner, du deltager i, er op til dig.
Jeg har lyst til at være medlem, men har ikke tid til at være aktiv. Kan jeg være med alligevel?
Ja! Uanset, om du er aktiv eller ej, gør dit medlemskab en kæmpe forskel i vores kamp for klimaet, et humant Danmark og muligheder for alle. Det er der flere grunde til:
Din støtte sender et signal. Jo flere medlemmer, der bakker op om Radikal Ungdom, jo større vægt ligger der bag vores synspunkter, politik og udtalelser. Som medlem er du derfor med til at sikre, at Radikal Ungdom har en stærk stemme i debatten.
Din støtte har økonomisk betydning. Radikal Ungdom er drevet af frivillige kræfter, men det er de færreste ting her i livet, der er gratis, og for at vi kan lave fede kampagner, råbe højt i debatten og holde nogle seje arrangementer, skal der også penge til. Som de fleste andre ungdomspartier er Radikal Ungdom derfor afhængige af støtte fra Dansk Ungdoms Fællesråd, som fordeler de såkaldte tipsmidler på baggrund af bl.a. vores medlemstal. Når du melder dig ind kan du altså spille en afgørende rolle for Radikal Ungdoms økonomi – det, der koster to kopper kaffe eller en lille bytur for dig kan være med til at finansiere 10.000 klistermærker, rejserefusion til to medlemmer til et arrangement eller halvanden dagsløn for vores generalsekretær som sørger for foreningens daglig administrative drift og støtter lokalforeningerne.
Jeg ved ikke som meget som politik. Kan jeg være medlem alligevel?
Uanset, hvor meget du ved om politik, er du velkommen i Radikal Ungdom!
Vi har løbende masser af kurser og arrangementer, hvor du kan lære mere – både om os og vores politik og om politik generelt. Vores lokalforeninger har jævnligt besøg af både Radikal Ungdoms ordførere og eksterne oplægsholdere som f.eks. professorer, politikere fra andre partier og personer fra forskellige interesseorganisationer som du har mulighed for at lære en masse af – og som også gerne vil lære noget af dig.
Du kan også komme med på f.eks. introkursus, temadage, debatkursus eller vores politiske kongres – der er masser af muligheder for at lære mere og lade sig udfordre på sine holdninger.
Jeg er ikke enig i alt, hvad Radikal Ungdom mener. Kan jeg stadig være medlem?
Ja, det kan du sagtens – faktisk er der næppe nogen medlemmer af Radikal Ungdom, der er enige i alt, hvad vi mener. Vi har højt til loftet og plads til meninger af masser af forskellige holdninger i vores forening. Så længe du deler vores grundværdier og kamp for et mere humant Danmark, et europæisk og internationalt fællesskab og en grønnere klode er du mere end velkommen.
Hvad koster det at være medlem af Radikal Ungdom?
Det første år, du er medlem, koster det 75 kr. Derefter er prisen 150 kr. pr. år.
Hvad får jeg for mine kontingentkroner?
Som medlem af Radikal Ungdom er du med til at gøre en forskel i kampen for et grønnere, mere humanistisk og internationalt ansvarligt Danmark. Du får muligheden for at være aktiv, demokratisk ret til at påvirke både politiske og organisatoriske beslutninger både lokalt og på landsplan og du har en stående invitation til en masse arrangementer, hvor du kan diskutere med andre, lære nye ting og udvikle politik. Du modtager også vores nyhedsmail, og så længe du er under 25 år, kan du desuden få rabat på dit medlemskab af Radikale Venstre.
Hvorfor ikke bare blive medlem af Radikale Venstre i stedet?
Radikale Venstre og Radikal Ungdom har en masse til fælles og kæmper for mange af de samme ting – men som ungdomsparti kan Radikal Ungdom noget, vores moderparti ikke kan. Vi skal ikke tænke på vores parlamentariske grundlag, men har altid 90 mandater – og derfor kan vi råbe lidt højere, have lidt mere kant og stå fast på vores principper uden at indgå kompromisser. I ungdomspartierne lever visionerne.
Vi er også ungdommens stemme. Vi arbejder aktivt for at flytte Radikale Venstre på de punkter, hvor vi er uenige med dem – vi er fremtiden, og det er kun fair, at vi også bliver hørt.
Og endelig: Det er afgørende, at vi kan vise hinanden og resten af samfundet at politik er mere og andet end politikerne på Christiansborg. Radikal Ungdom handler ikke kun om realpolitik og de diskussioner, der foregår i folketingssalen – det handler først og fremmest om at lave aktiviteter og kampagner, som udvikler vores medlemmer og påvirker den offentlige debat.
Jeg overvejer at blive medlem, men er ikke helt sikker endnu. Hvor kan jeg lære mere om RU?
Hvis du overvejer at blive medlem, men måske ikke er helt klar til at tage springet endnu, har du flere muligheder for at lære mere om os.
Har du 10 minutter? Så er du mere end velkommen til at ringe til vores sekretariat og få en snak om foreningen. Fang vores generalsekretær på 21 38 35 38.
Har du en enkelt aften? Tag med til et møde i din nærmeste lokalforening! I det fleste af vores lokalforeninger kan du dukke op ca. 30 minutter før det almindelige møde og få en snak med formanden. Find vores lokalforeninger og formændenes kontaktoplysninger her.
Har du en hel weekend? Så kom med på introkurser! Her kan du lære mere om vores historie og organisation, møde vores landsledelse og diskutere politik med vores ordførere og andre RU’ere. Introkurserne varer en weekend og afholdes med jævne mellemrum i vores lokaler på Islands Brygge i København. Det er næsten gratis, og Radikal Ungdom dækker alle dine rejseudgifter til og fra kurset. Du kan finde mere information om et kommende introkursus på Facebook.
Hvordan melder jeg mig ud?
Hvis du ikke længere ønsker at være medlem af foreningen, kan du melde dig ud ved at sende en mail til vores generalsekretær på ru@radikalungdom.dk.
Kan jeg få mit kontingent tilbage, hvis jeg melder mig ud?
Nej, det kan du ikke. Når du har betalt dit kontingent, gælder det fra betalingsdatoen til den 1. marts i det følgende regnskabsår. Hvis du skriftligt meddeler din udmeldelse til ru@radiklaungdom.dk vil du blive fjernet fra medlemsarkiverne, og tæller ikke med i vores medlemstal, som opgøres d. 31. december.