Aktive projekter

Her kan du se projekter, aktiviteter og arrangementer, som vi i øjeblikket søger frivillige, medlemmer og deltagere til.

Vil du diskutere klimahandling i tre dage i Kiev med IFLRY?
Radikal Ungdoms internationale paraplyorganisation IFLRY inviterer i april til et seminar om klimahandling, innovation og ungeinddragelse i klimapolitik under titlen “You(th) 4 Climate Action: Empowered, Included and Leading”.

Hvad går det ud på?
Seminaret varer i 3 dage og er inddelt i fire sektioner: Environmental lectures, Capacity building workshops, Discussions, og Networking sessions. Diskussionerne vil f.eks. være om hvordan man kan lave liberale tiltag til klimahandling. IFLRY samler 20 deltagere i alderen mellem 18-35 år. Alle kan søge, men IFLRY er særligt interesseret i deltagere med baggrund eller interesser indenfor klimapolitik og verdensmålene. IFLRY står alene for udvælgelsen af deltagerne.
Eventet foregår på engelsk og vil primært gøre brug af læringsformen ‘non-formal education’, som bygger på at deltagerne deler deres egne erfaringer og input og aktivt deltager i fælles diskussioner. Der vil derfor være god mulighed for at lære de andre deltagere at kende og skabe/udbygge sit internationale netværk.
Ved slutningen af seminaret skal man som deltager forfatte en kort tekst om hvad man har lært og hvilke indtryk man har fået under seminaret, som IFLRY kan bruge på sociale medier og i kampagner.
Seminaret vil desuden fejre den globale Earth Day d. 22. April ved at gøre dagen til en ‘all-green and vegan day’.

Praktisk
Hvor: Kiev
Hvornår: Man skal ankomme til Kiev før d. 21. april før kl. 12, lokal tid. Afgang fra arrangementet er torsdag d. 23. april efter kl. 18, lokal tid.
Hvor mange: 20 deltagere. Det er arrangørerne af seminaret der udvælger deltagerne med baggrund i de motiverede ansøgninger.
Overnatning: IFLRY sørger for overnatning på hotel/hostel under seminaret (fra d. 21-23. april).
Rejse: Den internationale FU’er Kasper vil gerne sørge for at købe flybilletter til dig.
Pris: Du vil skulle betale et deltagergebyr på 425 kr. hvis du bliver udvalgt til at komme med på seminaret.
Bemærk at man skal deltage i hele programmet for at kunne få rejserefusion fra IFLRY.
Eventet er organiseret af IFLRY i samarbejde med European Youth of Ukraine med støtte fra det hollandske parti D66.

Fedt! Det vil jeg mega gerne! Hvad gør jeg nu?
Du skriver en motiveret ansøgning du gerne vil med til seminaret og om hvad du vil kunne bidrage med til turen. Ansøgningen skal skrives på engelsk og skal indeholde følgende punkter:
 • Please describe your motivation to attend the project and what your expectations are?
 • How do you think you will be able to contribute to the project?
 • Please describe your and your Organization's experience related to the topic (i.e. climate change, ecological entrepreneurship, sustainable development)
 • What other IFLRY events have you attended, if any (please indicate the name and date of the event)? If you haven’t been attending IFLRY events, have you been to other international events?
 • Please describe how this project can support, develop and strengthen your own Organisation and how you plan to share the results with your home Organisation.
 • Dit telefonnummer, så vi kan kontakte dig.


 • Da Internationalt Samarbejdsudvalg sætter ansøgningen ind i en webformular behøver du ikke forholde dig til layoutet i ansøgningen. Ansøgningen skal sendes senest d. 18. marts kl. 23:59 til international@radikalungdom.dk.
  Du bliver ringet op af en fra Internationalt Samarbejdsudvalg i løbet af d. 19 marts for at give os oplysninger om adresse, kontaktoplysninger mv. som vi skal bruge til ansøgningen.
  Har du spørgsmål? I så fald er du altid velkommen til at kontakte den internationale FU’er Kasper på kasper@radikalungdom.dk.
  Anden studietur til Bruxelles den 20 til 23 April - Digitalisering i EU
  Karen Melchior vil gerne invitere RU på studietur for at lære om digitalisering i EU og hvad fremtidens udfordringer og muligheder som man har. Derfor kan du være en af de 15 personer som RU sender derned!

  Hvad går det helt præcist ud på?
  Alle har mobiltelefoner fra en dansk cafelatte drikker til oprørskriger i Sydsudan. Denne udvikling bliver kun mere markant med teknologi som 5G, kunstig intelligens som er noget som EU skal tage stilling til. Derfor at vores radikal medlem af europa parlamentet, Karen Melchior, inviteret os til Bruxelles for at lære mere om digitalisering og generelt parlamentets arbejde. Hele arrangementet er for nye, såvel som gamle RUer, der har lyst til at vide mere om digitalisering.

  Hvad forventer vi af dig?
  Der er ingen forventning til at du ved noget som helst om digitalisering eller EU generelt, det vi forventer af dig er at du har lyst til at vide mere om disse områderne og lyst til at have en fed tur til Bruxelles. Det er især ment til medlemmer som gerne vil opleve det internationale og har mod på at deltage aktivt i de begivenheder som turen byder. Så hvis du har lyst til at besøge

  OBS: Man skal være minimum 18 år ved arrangementets begyndelse for at kunne deltage.
  Praktisk Information:
  Hvornår: 20-23 April 2020.
  Hvor: Bruxelles, Belgien
  Rejse: Arrangørerne sørger for det hele med undtagelse af transport til lufthavnen. Der er rejserefusion til transport til og fra Københavns Lufthavn. Vi gør opmærksom på at vi flyver til Bruxelles, ønsker man ikke at flyve skal man selv arrangere transport muligheder til Bruxelles.
  Pris: 350 kr, dette dækker rejseomkostningerne og hotel med morgenmad. Andet forplejning er noget deltagerne selv skal stå for. Der er dog nogle dage med frokost og aftensmad betalt.

  Det lyder vildt fedt! Hvordan kommer jeg med?
  Man sender en besked hvor der står “Bruxelles Digitalisering” til kasper@radikalungdom.dk og pmsoerensen2@gmail.com, og skriver du gerne vil deltage. Så trækker vi lod om hvem der kommer med. Der er deadline d. 10. marts.

  Kasper Kontaktoplysninger:
  Email: kasper@radikalungdom.dk
  Telefon: +45 29865089
  Facebook: https://www.facebook.com/kasper.l.jakobsen

  Peter’s Kontaktoplysninger:
  Email: pmsoerensen2@gmail.com
  Telefon: +45 60372914
  Facebook: https://www.facebook.com/peter.m.sorensen
  Sommerlejransvarlig for Radikal Ungdoms sommerlejr i 2020
  Den 22.-25. juli afholdelse RU’s absolut mest hyggelige og festlige begivenhed, nemlig den sagnomspundne sommerlejr. Sommerlejren er et fire dages arrangement, hvor RU’er fra hele landet samles, fordi en hel sommer uden RU simpelthen ikke er menneskeligt. Der diskuteres politik, der er oplægsholdere og vigtigst af alt: En konkurrence fordelt mellem hold, hvor vinderne kan triumfere og bade dem selv med håneretten det næste års tid.

  Men det ovenstående kan ikke gøres uden et team af engageret og passioneret ansvarlige. Derfor søges der et medarrangørhold bestående af 3 personer, som i samarbejde med Jonathan skal have den særdeles store fornøjelse at arrangere sommerlejren. Som sommerlejransvarlig forventes der følgende:
 • Du selv kan deltage i sommerlejren
 • Du er struktureret med en god sans for koordinering
 • Være klar på at gøre en stor del rugbrødsarbejde
 • Allerede have gjort dig tanke omkring gode ideer til temaer og oplæg
 • Være indstillet på, at du ikke selv kan deltage i aktiviteter og deltage i holdkonkurrencen
 • Vær klar på at have fire fantastiske og grinerene dage
 • Ingen tidligere erfaring kræves, og vigtigst af alt, skal du have lyst til at være med til at gøre dette års tur den bedste hidtil!!
  Ansøgninger på ubegrænset størrelse skal sendes til jonathan@radikalungdom.dk og senest den 22. marts 23.59
  Folkemødeansvarlig for RU’s delegation til folkemødet 2020
  Hvert år løber folkemødet af stablen på Bornholm, hvor Radikal Ungdom igen i år også skal være repræsenteret. Formål med Folkemødet er at styrke det danske demokrati ved at mindske afstanden og øge tilliden mellem borgere og beslutningstagere.
  Det sker ved at skabe en ny ramme om møder mellem beslutningstagerne i erhvervslivet, interesseorganisationer og politikere fra Folketinget, EU, kommuner og regioner. Og ved at give borgerne mulighed for at møde beslutningstagerne ansigt til ansigt

  Radikal Ungdom søger en folkemødeansvarlig til at udforme og facilitere RU’s tur til folkemødet til sommer. Du kommer til at indgå i samarbejde med Jonathan, som også er folkemødeansvarlig. Som folkemødeansvarlig forventes der følgende:
 • Du skal selv kunne deltage i folkemødet
 • Du skal være initiativrig
 • Struktureret med en sans for koordinering
 • Have gåpåmod og ikke være skræmt af lidt rugbrødsarbejde og lav praktiske arbejdsopgaver, fx som hente morgenmad
 • Være med til at udvælge deltagerne, som skal være en del af delegationen
 • Udforme skema for fælles-aktiviteter
 • Have godt overblik

 • Ingen tidligere erfaring kræves, og vigtigst af alt, skal du have lyst til at være med til at gøre dette års folkemødetur den bedste hidtil!!
  Ansøgninger på ubegrænset størrelse skal sendes til jonathan@radikalungdom.dk og senest den 15. marts 23.59
  Har du lyst til at blive klogere på indskrænkningen af borgerlige rettigheder sammen med unge fra hele verden?
  IFLRY inviterer til seminar med titlen ”Yo, give me my space: You(th) reclaiming civic spaces and revitalizing democracy”” i Budapest, Ungarn fra 3-8. maj og DU kan komme med.
  Igennem seminaret vil du som deltager blive klogere på, hvordan vores demokratiske og borgerlige friheder/rettigheder i højere grad er under pres end tidligere, og hvilke konsekvenser det kan have for os som borgere. Der vil være et særligt fokus på foreningsfrihed og forsamlingsfrihed. Seminaret kommer til at bruge interaktive arbejdsformer, også kendt som ”non-formal education”, til at tage deltagernes egne erfaringer og baggrunde i spil for at fremme vidensdeling.

  Mere information vedr. seminarets indhold kan findes her: (Noter lad vær med at søge via linket da du først skal nomineres af RU) http://www.iflry.com/wp-content/uploads/2020/02/Open-Call-for-Participants-1.pdf?fbclid=IwAR3SIQfrUtKGDW09pwbNXHsnPtX8lP4D6aPfzWDXEXyic6-UG2yO5qVSxI8

  Praktiske informationer:
  Hvor: Budapest, Ungarn
  Hvornår: 3-8. maj 2020
  Hvor mange: IFLRY udvælger deltagerne med baggrund i de motiverede ansøgninger, og RU har således ikke nogen pladser reserveret til arrangementet. Du skal derfor være klar på potentielt set at skulle rejse alene, hvis du bliver udvalgt til at deltage.
  Overnatning: IFLRY sørger for overnatning på hotel/hostel til seminaret.
  Rejse: Internationalt Samarbejdsudvalg vil gerne sørge for at købe flybilletter til dig.
  Pris: Du vil skulle betale et deltagerbegyr på 600 kr., hvis du bliver udvalgt til at komme med på seminaret.

  Ansøgningsprocess
  Skriv en ansøgning som svarer på de nedenstående spørgsmål, hvor du svarer på følgende spørgsmål, på engelsk, og send den til international@radikalungdom.dk senest 14. marts. 2020, 23:59.
 • Please describe why you would like to attend the seminar and what your expectations are?

 • Please describe your and your organization's experience related to the topic

 • What other IFLRY events have you attended, if any (please indicate the name and date of the event)? If you haven’t been attending IFLRY events, have you been to other international events?

 • Please describe how this seminar can support, develop and strengthen your own organisation and how you plan to share the results with your home organisation

 • Du får direkte besked om du er nomineret til at tage med på vegne af Radikal Ungdom og vil blive ringet op i løbet af d. 15. marts af en fra International samarbejdsudvalg for at give os de relevante personfølsomme oplysninger, som vi har brug for for at indsende din ansøgning. De svar, som du gav i din ansøgning vil blive videregivet til IFLRY.
  Skal du med til generalforsamling i IFLRY i Kiev?
  IFLRY holder deres næste generalforsamling i Kiev i april og DU har mulighed for at komme med! Vi søger 2 projektbanksdeltagere, som vil rejse med til Kiev og hjælpe RU udvide sit international netværk.

  Hvad går det ud på?
  Radikal Ungdoms internationale paraplyorganisation IFLRY holder i april en generalforsamling i Ukraines hovedstad, Kiev. Generalforsamlingen minder lidt om vores eget landsmøde; der er personvalg til de forskellige tillidsposter, der bliver diskuteret politik i en international kontekst, og om aftenen er der hyggeligt socialt samvær og fest med de andre deltagere. Hvis du har lyst til at diskutere politik med unge fra hele verden, så er det nu du kan søge om at komme med på en spændende tur til Ukraine!

  For at komme med på turen er det vigtigt, at du føler dig tryg ved at tale engelsk, at du har mod på at møde nye mennesker, og at du kan lide at diskutere politik i en helt anden kontekst end den danske. Da der til denne generalforsamling skal være valg til hele IFLRY’s ledelse (kaldet Bureauet) vil du også komme til at opleve en del snak med kandidater og diskussioner om IFLRYs kurs fremadrettet. Vi lægger derfor vægt på, at du har mod på selvstændigt at danne dig et netværk til generalforsamlingen, da det bliver en generalforsamling med fart på for hele RU’s delegation. Det er en fordel (men ikke et krav) at man har lavet noget internationalt i RU.

  IS sørger for at du bliver grundigt forberedt på turen med viden om IFLRY, generalforsamlingen, vores samarbejdspartnere osv., men vi forventer, at du selv vil afsætte tid til at sætte sig ind i de nødvendige dokumenter til generalforsamlingen (svarende til RU’s landsmødemappe).

  Praktisk Information
  Hvor: Kiev, Ukraine.
  Dato: 24-26. april 2020.
  Hvor mange: Der søges to deltagere til turen. Deltagerne skal rejse med den internationale FU’er, Kasper og medlem af IS, Benedikte.
  Rejse: RU dækker rejseomkostningerne forbundet med flyrejsen, transport til generalforsamlingen i Kiev og transport til og fra lufthavnen i Danmark.
  Overnatning: IFLRY sørger for overnatning under kongressen fra d. 24-26. april.
  Pris: Der er et deltagergebyr på 425 kr. Måltider under generalforsamlingen er inkluderet.

  Fedt! Det vil jeg mega gerne! Hvad gør jeg nu?
  Du skriver en motiveret ansøgning på mellem en ½-1 side eller laver en video på maks. 2,5 min om, hvorfor du gerne vil med til generalforsamlingen og om hvad du vil kunne bidrage med til turen.
  Ansøgningen skal sendes senest d. 2. marts kl. 23.59 til international@radikalungdom.dk. Ansøgere får svar senest d. 4. marts.
  Har du spørgsmål? I så fald er du altid velkommen til at kontakte den internationale FU’er Kasper på kasper@radikalungdom.dk
   

  Har du et spændende projekt, du vil have i projektbanken?

  Klik her for at læse hvordan