Aktive projekter

Her kan du se projekter, aktiviteter og arrangementer, som vi i øjeblikket søger frivillige, medlemmer og deltagere til.

#RU4Prez – valgstudietur til USA 2020
Skal DU med til den største politiske begivenhed i 2020? Den, som alle taler om? Den, som skiller amerikanere? Så er det nu, at du skal læse videre. RU tager nemlig til USA for at deltage i valget af selveste den amerikanske præsident!
Turen vil fokusere på at prøve at forstå vores modparter og søge en dialog med dem, som vi både er enige og uenige med. Vi vil derfor mødes med både med kerne-demokratiske vælgere, vælgere, der stemte på Trump, fordi de ikke kunne døje Hillary, og ægte Trump-amerikanere.

Hvad får du ud af turen?
- Større indsigt i den amerikanske valgproces og forståelse for hvad der førte til valget af Trump i 2016 og hvilke dynamikker i USA, der gør ham til en populær præsident i nogle dele af landet og udskældt i andre.
- Øvelse i at starte og føre en dialog med folk, der har helt andre holdninger end dig selv.
- Lære amerikanske valgkamps tricks, f.eks. canvassing (dørbank), som vi også er begyndt at bruge herhjemme.
- Øvelse i at føre valgkamp og overvejelser til, hvad man kan tage hjem til en dansk kontekst.

Praktisk info om turen:
 • 15 deltagere inkl. 3 arrangører
 • Afgang fra Københavns Lufthavn ca. 24-25 oktober og hjemkomst ca. 5-6 november
 • Vi skal bruge tid i Washington DC, hvor vi skal mødes med interessante organisationer for at lære mere om valget og besøge historiske steder i USA’s hovedstad
 • Derudover skal vi besøge Philadelphia og hjælpe med at føre valgkamp. Vi vil også bruge lejligheden til at tage uden for byen og se noget af Pennsylvania, hvor vi vil forsøge at mødes med Trump-støtter.
 • Pris for deltagelse: 6000 DKK, hvilket dækker flybilletten og rejse mellem staterne, og indlogering. Alle andre udgifter skal dækkes af deltagerne selv
 • Der vil være en ratebetaling på turen, hvor den første betaling lyder på 3000 DKK d. 1. februar 2020 og den anden betaling vil være 3000 DKK d. 1. marts 2020

 • Hvordan kommer du med?
 • Du skal være minimum 18 år inden d. 25, oktober 2020
 • Du skal sende en ansøgning på engelsk, enten skriftlig på max. 400, eller en videopræsentation på max 2 minutter, til caroline.breinholt@yahoo.dk senest søndag d. 27 december 2019 kl 12:00.
 • Ansøgningen skal inkludere:
 • Navn, alder og lokalforening
 • Hvilket slags arbejde har du været involveret i, særligt fokus på valgkamps erfaring
 • Beskrivelse af din interesse for turen og valget, og hvorfor netop DU skal med
 • Hvad du tror, at du kan få ud af at være med, og hvordan det kan komme RU til gode.
 • Du skal deltage i en boot camp før afgang. Denne boot camp vil være i en weekend ca en måneds tid før afgang, men vi informerer selvfølgelig nærmere omkring dato i god tid.
  Vi vil gøre vores bedste for at sammensætte en gruppe med blanding af aldre, erfaring med valgkamp og både nye og gamle RU medlemmer. Vi opfordrer derfor ALLE, der har interesse til at søge!
  Derudover vil vi også gøre opmærksom på, at turen som udgangspunkt vil være alkoholfri, så der er plads til alle deltagere uanset præferencer.

  Vi glæder os til at høre fra jer!

  HUGE-amerikanske hilsner fra yours truly,
  Agathe, Benedikte og Caroline (Team ABC)
  Valgkampstur til London 9-13 December 2019
  Skal du deltage til det vigtigste valg i Storbritannien siden Anden Verdenskrig? Jamen så læs videre, fordi RU laver en tur til London for at hjælpe vores søsterparti, Liberal Democrats (LibDems). Turen bliver arrangeret af selveste Malthe Krarup og Kasper Langelund Jakobsen, som begge deltog til deres folkeafstemning i sin tid.
  Dette valg bliver omkring Brexit og hvordan Storbritannien fremtid og EU’s fremtid skal se ud, så det er da klart du vil deltage!
  Strukturen vil være kampagne om dagen og fritid om aften. Vi som arrangører vil altid have noget vi gerne selv vil og invitere alle i gruppen til at deltage, men det er ikke obligatorisk.

  Hvad kræver det af mig?
  Vi forventer du har erfaring i kampagne eller ihvertfald har en brændende lyst til at snakke med den almene brite og prøve at få dem til at stemme på LibDems. Du skal kunne snakke engelsk. Og allervigtigste, du er god til at holde en stemning positiv og ikke viger fra hårdt arbejde, for det bliver hårdt men fedt! Til sidst, er det et krav at du holde et oplæg i din lokalforening omkring din oplevelser i Storbritannien sammen med RU.

  Pratisk
  Hvor: London, Storbritannien
  Hvornår: 9-13 December, 2019
  Pris: 475 kr, RU står fly og husly. Mad og transport inde i London skal man selv betale for.

  Fedt! Tag mig med! Hvad gør jeg nu?
  Du skriver en motiveret ansøgning på maks en halv til en hel side om, hvorfor du gerne vil med og om hvad du vil kunne bidrage med til valgturen. Du kan også sende en video eller andre kreative metoder.
  Ansøgningen skal sendes senest d. 24 November kl 23:59 til international@radikalungdom.dk. Ansøgere får svar d. 25 November.
  Har du spørgsmål? I så fald er du altid velkommen til at kontakte den internationale FU’er Kasper Langelund på enten telefon: +45 29860589 eller mail: kasper@radikalungdom.dk.
  SØGES 2 medansvarlige til at arrangere Politisk Kongres 2020
  HAVES mulighed for fæst, farver, gode oplevelser og ansvar
  Har du lyst til at være med til at arrangere årets politiske fest i RU?
  Til marts skal vi afholde Radikal Ungdoms 2. politiske kongres - nogensinde! Det bliver en weekend med store debatter, spændende oplæg og masser af hygge i politikens tegn - og du, ja du, kan være med til at smide noget af al din radikale begejstring efter arrangementet, og give det dit helt eget præg.
    Du kommer til at arbejde sammen med Mette Kildegaard, Baltazar Dydensborg og en anden arrangør valgt i projektbanken om at skabe en fænomenal weekend for dine med-RU’ere. Vi har allerede nogle idéer til arrangementet - f.eks. ser vi gerne, at det afholdes på Jylland, men ellers er det kun din fantasi (og budgettet), der sætter grænserne. Det er en unik mulighed for dig til at være med til at skabe traditioner for Politisk Kongres i RU, og give det dit eget præg, hvis du lyster og er fuld af idéer.

    Hvad forventer vi af dig?
  Din rolle bliver at planlægge hele herligheden sammen med os og én anden. Opgaverne indebærer at:

  • Koordinere køkkenhold
  • Finde oplægsholdere
  • Lægge program
  • Indstille dirigenter, protokolførere, stemmetællere og redaktionsudvalg
  • Arrangere fest og underholdning lørdag aften
  • Promovere Politisk Kongres
  • Uddelegere opgaver under arrangementet og meget mere
   
  Under selve arrangementet forventer vi, at du er med til at slukke de brænde der uundgåeligt opstår (forhåbentlig kun figurativt - det er så kedeligt med brandalarmer) og generelt er til rådighed for deltagerne, hvis de skal bruge noget - selvfølgelig altid i samarbejde med os andre.
    Din erfaring med at arrangere er ikke så vigtig. Vi lægger i stedet vægt på dit engagement, din lyst til at engagere dig og alle dine gode idéer til kongressen.
    Lyder det som noget for dig?
  Så send os en halv til en hel side om, hvorfor du godt kunne tænke dig at være med til at arrangere Politisk Kongres, og hvilke idéer du har til, hvordan vi skaber den fedest mulige weekend til pk@radikalungdom.dk . Deadline er 1/12.
   
  Vi glæder os til at høre fra!  
  De bedste hilsner
  Mette og Baltazar
   

  Har du et spændende projekt, du vil have i projektbanken?

  Klik her for at læse hvordan