Aktive projekter

Her kan du se projekter, aktiviteter og arrangementer, som vi i øjeblikket søger frivillige, medlemmer og deltagere til.

International Politisk Arbejdsgruppe (IPA)
Hvad går det ud på?
Brænder du for at arbejde med international politik? Tror du af verden ville blive et meget bedre sted, hvis alle kendte RU’s politik og mener du at du kan diskutere alt fra, hvordan EUs rumpolitik skal være til gøre peberspray lovligt i EU.
Så er den internationale politiske arbejdsgruppe noget for dig. I Radikal Ungdom er vi med i tre internationale paraplyorganisationer på det nordiske, europæiske og globale niveau. Her diskuteres der løbende politik om alt mellem himmel og jord. Her vil vi fra den Europæiske- og internationale ordfører, samt det internationale forretningsudvalgsmedlem have dig med. For vi har brug for en bred politisk linje for at gøre os bedre klædt på til, når de svære debatter kommer om specifikke emner. Vi søger derfor tre medlemmer, der over det næste foreningsår vil give en hånd med at diskutere, hvordan Radikale Ungdom bør forholde sig til al den politik vores søsterpartier stiller. Selvfølgelig med udgangspunkt i den politik, som RU allerede har.
Og der skal fra os, også lyde en klar opfordring til at man søger uanset hvorfra i landet man er fra, eller hvor længe man har været med i Radikal Ungdom. Man behøver ikke at være ekspert i det Europæiske rumprogram eller have nørdet reglerne fra den internationale hval-kommission igennem for at søge. Hvis bare man brænder for internationale løsninger på vores problemer, har lyst det at blive klogere på Radikale Ungdoms og vores internationale organisationers politik, så det dig vi have.

Hvad kræves der af mig?
Det kræver, at du har lyst til mødes cirka fem gange om året for at diskutere alt det politik som der bliver stillet på den relevante kongress og stille ændringsforslag som vil gøre politiken bedre. Vi søger RU’er som elsker at dykke ned i politik, da vores møder bliver lidt lige som mini hovedbestyrelsesmøder. Det er en kæmpe bonus, hvis du brænder indenfor et specifik område, fx: klima, økonomi osv. Og at du har interesse i at engarer dig i RUs internationale arbejde.


Du ansøger via denne google form: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfB34V_kiIUans2xmye1VP0FWMuXYN4pjr1WWihbZGyzlq8hg/viewform?usp=sf_link Deadline for ansøgning er den 28 september kl 23:59. Hvis du har nogle spørgsmål kan du kontakte den internationale FU’er Kasper via mail: kasper@radikalungdom.dk eller telefon +45 29865089
Vil du arbejde med dialog i Zimbabwe?
Zimbabwe-gruppen søger nye medlemmer dette efterår. Hvis du vil være med til at arbejde med seje, viljestærke zimbabwiske unge og prøve kræfter med internationalt projektarbejde, så er det nu, du skal fatte pennen.
Zimbabwe-projektet er et samarbejde mellem RU og den zimbabwiske NGO, Youth Agenda Trust (YAT), og vi arbejder med at forene unge i Zimbabwe på tværs af partier. Siden projektet startede i 2014, har vi afholdt mini-festivaler og dialogseminarer og vedtaget en fredserklæring sammen med seje unge politisk aktive. Vi har styret gennem udfordringer som inflation, politisk uro og statskup.
Projektet foregår i områderne Epworth og Goromonzi. Epworth er et fattigt område i udkanten af hovedstaden Harare, som gennem tiden har haft store problemer med politisk vold. Goromonzi er et område, hvor de fleste ernærer sig med landbrug og hvor de unge kæmper for at blive hørt af de ældre ledere.
I 2020 skal vi lave vores hidtil største projekt, som kommer til at vare to år. Vi skal opbygge organisatoriske strukturer og stable fysiske centre på benene, hvor unge kan komme og få viden om politik, udveksle holdninger og organisere events for deres jævnaldrende. Derfor leder vi efter to eller flere internationalt interesserede RU’ere, der har lyst til at være med til at føre det nye projekt ud i livet.
Som medlem af Zimbabwe-gruppen får du hands-on erfaring med projektstyring, stort ansvar, viden om udviklingsarbejde, og en indsigt i Zimbabwes udfordrende og spændende kontekst! Vi forventer, du er interesseret i udviklingsarbejde, er medlem af Radikal Ungdom og kan være med til vores møder hver anden uge (som lige nu ligger søndag aften). Erfaring er en fordel, men bestemt ikke et krav. Det vigtigste er, at du er nysgerrig og har lyst til at gøre en forskel for projektet.
Send din ansøgning og CV til projektleder, Anne Kirstine Rønn på anne.kirstine.roenn@gmail.com senest mandag den 7. Oktober. Du er også velkommen til at skrive hvis du har nogle spørgsmål.
Skal du til seminar i Haag med IFLRY?
Radikal Ungdoms internationale paraplyorganisation IFLRY holder et seminar i Haag som drejer sig om hvordan ungdommen får en indflydelse i politik.

Hvad går det ud på?
IFLRY holder et seminar omkring hvordan ungdommen kan blive bedre til at blive hørt af den politiske magt maskine. IFLRY er stor tilhænger af non-formal education, som betyder at hele seminaret bliver interaktivt og at man lægger mere vægt på workshop og samtale frem for præsentationer. Om selve dette seminar, kan du læse hele dagsorden på denne hjemmeside (noter, at du ikke skal registrere dig uden at du er blevet udvalgt af det international samarbejds udvalg) https://docs.google.com/document/d/1i9K-JcY9myx8CUlW0rMg5Sz9uXN01Xsp4U8O_pBTB7Y/edit?usp=sharing

Hvad forventes/kræves af dig?
Seminar er for alle som har interesse for at engagere sig mere i det internationale eller bare dem som er interesseret i det specifikke emne. Det kræver bare du kan engelsk og har lyst til at engagere dig i seminaret, intet mere.
Dog vær opmærksom på at du er uformel repræsentant af RU og dine aktioner reflektere tilbage på vores parti som helhed.

Praktisk
Hvor: Haag, Holland
Hvornår: 31 Oktober - 3 November 2019
Overnatning: IFLRY sørger for overnatning og mad
Rejse: RU’s International Samarbejds Udvalg står for flybilletten
Pris: 475 kr

Fedt! Det vil jeg mega gerne! Hvad gør jeg nu?
Du skriver en motiveret ansøgning på på maks en halv side, video, eller hvad end du kan finde på om hvorfor du gerne vil med til seminaret. Ansøgningen skal sendes senest d. 18 september til international@radikalungdom.dk.
Har du spørgsmål? I så fald er du altid velkommen til at kontakte den internationale FU’er Kasper Langelund via kasper@radikalungdom.dk , telefon 29865089.
Vil du med til kongres i Radikal Ungdoms europæiske paraplyorganisation LYMEC i London?
Radikal Ungdoms europæiske paraplyorganisation, LYMEC, holder efterårs kongress i London. Kongresser skal ses lidt som en blanding mellem vores landsmøder og hovedbestyrelsesmøder. Til kongressen bliver der repræsenteret over 230.000 unge liberale europæere.

Hvad går det ud på?
Som nævnt før minder kongressen på mange måder om RUs landsmøde, og der vil være masser politik behandling på programmet. Hvor vi skal beslutte hvad LYMEC (og medlemsorganisationerne) skal mene. Så hele arrangement bliver smækfyldt med masser af fede og provokerende politiske sager som vi skal stemme om og give videre.

Hvad forventes der af mig?
Da du kommer til at repræsentere Radikal Ungdom som helhed, forventer vi en saglig opførelse under kongressen og hjælpe med at knytte stærkere bånd mellem de andre medlemsorganisationer. Derfor kræver det at du er frisk på at møde nye mennesker, skal kunne tale engelsk og have en diplomatisk takt.
Det vil være en bonus hvis du også brændte for en politisk resolution som er vedtaget af RU som du gerne selv vil stille til Kongressen, men det er ikke nødvendigt.

Praktisk
Hvor: London.
Hvornår: Kongressen finder sted fra d. 8 - d. 10 November.
Hvor mange: RU har 3 pladser til kongressen. Delegationen ledes af Kasper Langelund og Laurits Rasmussen, mens 1 skaffes via dette projektbanksopslag
Overnatning: Lymec sørger for overnatning.
Rejse: Transporten til og fra kongressen og seminaret vil blive organiseret af den internationale FU’er, Kasper
Pris: 300 kr

Fedt! Det vil jeg mega gerne! Hvad gør jeg nu?
Du skriver en motiveret ansøgning på på maks en halv side, video eller noget andet kreativt, om hvorfor du gerne vil med og om hvad du vil kunne bidrage med til kongressen. Ansøgningen skal sendes senest d. 7 kl. 23.59 til international@radikalungdom.dk. Ansøgere får svar senest d. 9 september.
Har du spørgsmål? I så fald er du altid velkommen til at kontakte Kasper Langelund via mail; kasper@radikalungdom.dk, via telefon 29865089, eller brevdue.
Vil du være med i Radikal Ungdoms projekt i Tunesien?
Er du interesseret i udviklingsarbejde og demokratiudvikling, synes du Mellemøsten er en spændende region, og kribler det i fingrene på dig for at kunne give dig i kast med et meningsfuldt projekt udenfor Danmarks grænser? Så er det nu du skal slå til!
Radikal Ungdom er endnu engang deltager i et Explore-forløb gennem Dansk Ungdoms Fællesråd - denne gang i det spændende nordafrikanske land Tunesien.
Gennem Explore-forløbet får Tunesien-gruppen undervisning og rådgivning i internationalt projektarbejde. I efterårsferien rejste projektgruppen til Tunesien og fandt den helt rigtige partnerorganisation, YouthCan, til et efterfølgende samarbejde.
Projektet foregår yderligere i samarbejde med medlemmer af Tunesien-gruppen i Venstres Ungdom, og omhandler engagering af unge i demokratiet i kølvandet på det arabiske forår. Explore-forløbet åbner op for muligheden for flere forskellige projekter med partnerorganisationen.

Hvad skal jeg kunne?
Der er ingen krav om forudgående kendskab til DUF eller udviklingsprojekter, og alle med interesse for demokratiudvikling og Tunesien opfordres til at søge. Gruppens andre medlemmer vil sætte dig ind i de organisatoriske rammer for projektet og situationen i Tunesien, så manglende erfaring skal endelig ikke holde dig tilbage.
Det vigtigste er, at du er fuld af gå-på-mod, at du har lyst til at møde nye mennesker, og at du føler dig tryg ved både at tale engelsk og befinde dig i uvante situationer. Det er vigtigt, at du er indstillet på at Tunesien er en helt anden kontekst at arbejde i end Danmark
Når det så er sagt, hører vi meget gerne om dine særlige evner eller talenter: har du f.eks. et forudgående kendskab til MENA-regionen som du tror kan komme gruppen til gode? Har du været en stjerne-god kasserer og ville derfor være dygtig til at løfte gruppens økonomistyring? Kan du filme og klippe video til gruppens kommunikation? Projektgrupperne har brug for rigtig mange forskellige kompetencer og lige præcis DU har garanteret også erfaringer eller kompetencer som ville kunne komme gruppen til gode.

Praktisk information
Hvornår?
Ansøgningsfristen for projektbeskrivelse og økonomi er d. 1. November.
Inden da finder vi nogle dage at mødes i gruppen og snakker med vores partnerorganisation.
Derudover afholder DUF kursusdage, som det forventes, at gruppemedlemmer prioriterer
Hvad koster det?
Det er gratis at deltage i DUF Explore-programmet. Alle udgifter i forbindelse med kursusdage (f.eks. forplejning og rejserefusion) og alle udgifter i forbindelse med rejser (flybilletter, kost og logi, vaccinationer, forsikring m.m.) vil blive dækket af programmet.
Hvor gammel skal man være?
Alle Radikal Ungdoms medlemmer kan være en del af en projektgruppe. For at kunne rejse til Tunesien skal man imidlertid være fyldt 18 år.
Det vil jeg enormt gerne – hvad gør jeg nu?
Man ansøger om at komme med i projektgruppen ved at skrive eller filme en ansøgning. Andre dokumentformer modtages også meget gerne. Der er ingen krav om længde til ansøgningen – du må skrive/filme så langt eller kort du vil. Ansøgningen skal sendes til gruppens tovholder på kat.milde@gmail.com senest d.20. september 2019 kl. 18.00.
Har du spørgsmål til arbejdet i en projektgruppe, vil du gerne høre mere om Tunesien eller har du en henvendelse du brænder inde med? I så fald er du meget velkommen til at kontakte projektgruppens tovholder, Katrine Milde, på kat.milde@gmail.com, facebook eller 20951444 eller den internationale FU’er, Kasper, på kasper@radikalungdom.dk eller 29865089
Skal du være en del af et tværpolitisk netværk i Ukraine?
Hvad går det ud på?
Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF) har i mange år faciliteret et tværpolitisk netværk mellem ungdomspartierne i Danmark og ungdomspartier i et partnerland - netværket har tidligere lavet aktiviteter i både Libanon og Egypten. Nu er det i Ukraine. Netværket skal gennem to “fact finding missions” til Ukraine. Formålet med netværket er helt overordnet at fremme unges indflydelse og styrke en tværpolitisk og interkulturel forståelse blandt ungdomspolitikere i Danmark og ungdomspolitikere i Ukraine/Tunesien. Radikal Ungdom har en plads åbent i netværket, hvoraf et nyt medlem søges gennem dette projektbanksopslag. Skal det være dig?

Hvordan foregår arbejdet?
Medlemmer af netværket mødes jævnligt. Lige for tiden er mødefrekvensen for netværket ca. hver anden uge, men der vil være andre tidspunkter hvor netværket arbejder med lidt lavere frekvens. Netværket mødes på hverdagsaftener hos Dansk Ungdoms Fællesråd i København. Derudover vil der være løbende rejser til Ukraine.
Det er absolut ikke et krav at man kan deltage i turene for at blive en del af netværket. Du bedes dog angive i din ansøgning om du har mulighed for at deltage.

Hvad forventer vi af dig?
En stor del af arbejdet i netværket handler om organisationsudvikling og erfaringsudveksling. Det er derfor en stor fordel hvis du har meget erfaring med både Radikal Ungdoms organisatoriske opbygning, måske endda også erfaringer med Radikale Venstres struktur samt generelt har en stor indsigt og viden om det danske politiske system (de unge i Ukraine kan fx være interesserede i at høre om ansvarsfordelingen mellem stat, regioner og kommuner eller skillelinjer mellem ungdoms- og moderparti)
Udvalget for internationalt samarbejde forventer, at du løbende har mod på at forfatte korte tekst om arbejdet i netværket, der kan blive delt fra facebooksiden “Radikal Ungdom International”. Det er desuden et krav at man skal være fyldt 18 år for at kunne blive en del af netværket, da RU’s rejsepolitikker foreskriver, at man skal være fyldt 18 for at kunne rejse til udlandet gennem RU.

Lyder det som noget for dig?
Hvis ovenstående lyder som noget for dig, håber vi at modtage en kort (max ¾ side) motiveret ansøgning hvor du beskriver dig selv, dine erfaringer og din motivation for at sidde i netværket. Du bedes ligeledes tydeligt give udtryk for, hvorvidt du har mulighed for at deltage i netværket eller ej.
Ansøgninger modtages på international@radikalungdom.dk senest d. 10 september kl 23.59.
Har du spørgsmål til arbejdet i det tværpolitiske netværk? Tøv ikke med at henvende dig til internationalt forretningsudvalgsmedlem Kasper Langelund Jakobsen på email: kasper@radikalungdom.dk eller telefon 29865089
Udvikling af ligestillingsprogram med fokus på køn
Det er på tide, at der kommer noget konkret ungradikal poltik omkring ligestilling. Derfor søger vi nogle frivillige kræfter, der vil være med til at udvikle et ligestillingsprogram med fokus på uligheden mellem køn.
Ligestillingsprogrammet vil bl.a. blive udarbejdet med sparring fra de relevante RU-ordførere og RV’s ligestillingsordfører, Samira Nawa.
Det forventes at man én gang hver anden måned har mulighed for at mødes og arbejde på og drøfte programmet. Arbejdsprocessen vil derudover indeholde en temadag, hvor vi sammen med folk uden for RU kan blive oplyst om de problematikker, der er at finde på ligestillingsområdet og tilegne os den rette viden til at kunne udvikle fornuftig politik.
Hvis du har lyst til at blive klogere på ligestilling i Danmark og udvikle socialliberal, ungradikal ligestillingspolitik, så skriv gerne en kort ansøgning til katarinahessnerhansen@gmail.com.
Deadline for ansøgning er d. 1/9
Derudover er det værd at nævne, at der intet fast deltagerantal er umiddelbart, så vi glæder os til at høre fra mange jer!
Skal du arrangere Radikal Ungdoms studietur til USA i 2020?
I november 2020 drager Radikal Ungdom igen mod USA for at overvære og deltage i præsidentvalget. Men hvad skal der egentlig ske?
Vi har nu oplevet en verden med Donald J. Trump som leder af det mest magtfulde land i verden. Vi ser handelskrige og ustabilitet over det hele. Til dette valg skal vi finde ud af om amerikanerne er fan af Trumps lederstil - eller om det er tid til en ny. RU vil selvfølgelig noget nyt, og da man ikke kan beskylde os for nogensinde at sidde på hænderne, skal vi også hjælpe med at gøre det en realitet. Så en tur til USA er nødvendig!
Til at arrangere denne tur er der brug for et dedikeret arrangørhold, som vil være ansvarlige for at turens faglige, sociale og logistiske dele hænger sammen, samt at vi får alt det bedste med fra USA.

Hvad går det ud på?
Arrangørteamet får ansvaret for at planlægge studieturen i efteråret/november 2020. Turen forventes at finde sted inden eller under selve valget d. 3 november.
Arrangørholdets arbejde består i at planlægge både det faglige og det sociale program for turen. Det faglige program kan f.eks. være at besøge Den Danske Ambassade i Washington D.C., mødes med relevante korrespondenter eller journalister, høre et oplæg af en kampagnemedarbejder fra Demokraterne og lignende aktiviteter. Det er alene arrangørerne som sammensætter turens program.
Desuden skal der tænkes over turens logistik (hotel, fly mv., transport undervejs på turen) inden for den givne økonomiske ramme. Det ville også være fint, hvis arrangørerne gør sig tanker om de sociale og kulturelle elementer på studieturen. Er der museer eller andre seværdigheder som kunne være spændende for deltagerne at se? Til slut er det også arrangørernes opgave at promovere studieturen på sociale medier, sørge for at foreningen får kendskab til rejsen samt finde turens deltagere.

Om arrangørrollen
Det er ikke et arbejde, der kræver en særlig erfaring, men et stort gå-på-mod og interesse for udlandet og USA en fordel. Desuden forventes det, at alle arrangører også selv deltager på studieturen. Efter udvælgelsen vil de nye arrangører modtage et dokument med erfaringer fra USA-studietursarrangørerne i år 2016, samt være i regelmæssig kontakt med den internationale FU’er og FU som helhed.
Arrangørteamet er en selvkørende gruppe, der på egen hånd styrer og fordeler planlægningsarbejdet i mellem sig. Ved tvivl, kan den internationale FU’er altid kontaktes. Når studietursteamet er på plads, vil der være et møde med den internationale FU’er, der fortæller om studietursbudgettet, tidligere studietursplanlægning og svarer på spørgsmål om løst og fast.
Kasper’s note:
Det er et privilege som arrangørteam at man kan sætte rammerne og sit eget præg på hvordan turen skal foregå. Så hvis du brænder inde med en fed ide som du gerne vil have realiseret til USA valg, så er det nu du kan slå til!

Ansøgningsfrist og praktisk information
Send os din/jeres motiverede ansøgning på international@radikalungdom.dk senest d. 31. august kl. 23.59.
Arrangørteamet forventes selv at deltage i studieturen, og skal være fyldt 18 år ved studieturens begyndelse.
Har du spørgsmål? Tøv ikke med at sende dem til international@radikalungdom.dk.
Vil du med Radikal Ungdom på Ungdommens Folkemøde?
Det går snart løs igen med Ungdommens Folkemøde og selvfølgelig skal Radikal Ungdom med igen i år. Vi skal spille brætspil, spise pizza og snakke med en masse unge mennesker.
Til Ungdommens Folkemøde får gode, glade folkeskoleelever mulighed for at stille spørgsmål til ungdomspolitikkere om alt fra vandtrykket på Frederiksberg, legalisering af cannabis og skattetryk. Et sådan arrangement kræver en masse frivillige hænder - Skal det være dig?

Hvor og hvornår?
Ungdommens Folkemøde foregår fra d. 5.-6. september, men vi skal også bruge hjælp d. 4. september til at sætte op.
Det hele går ned i Valbyparken i København.
Brænder du for at planlægge og arrangere er du velkommen til at kontakte sekretariatet, så finder vi ud af noget. Ønsker du bare at deltage under Ungdommens Folkemøde er du også mere end velkommen til det.

Hvordan kommer jeg til at hjælpe?
Du sender ganske simpelt en mail til Radikal Ungdoms sekretariat på ru@radikalungdom.dk og fortæller i hvilken grad du har mulighed for at hjælpe. Har du spørgsmål er det også her du kan henvende dig.
Morten Østergaard kommer, jeres generalsekretær kommer. Det bliver en fest uden lige, jeg glæder mig til at se jer!

Har du et spændende projekt, du vil have i projektbanken?

Klik her for at læse hvordan