Aktive projekter

Her kan du se projekter, aktiviteter og arrangementer, som vi i øjeblikket søger frivillige, medlemmer og deltagere til.

Studieturen til Bruxelles - Europe from Scratch?
*****************************************
Et nyt Europa står for døren, og DU har nu en unik chance, for at få svar på de virkelig vigtige spørgsmål!
Hvordan vil Von Der Lyen styre kommissionen? Hvornår hopper britterne fra? Hvordan mon Vestagers nye kontor ser ud?

Turen foregår d. 15-18. oktober 2019. Send en mail til alexanderbjoern@radikalungdom.dk :
• Fulde navn
• Fødselsdato
• Telefonnummer
• Adresse
• Emailadresse
• Har du en allergi?

Da Bruxelles-turen er så skide fed og eftertragtet, har vi kun et begrænset antal pladser. Vi trækker derfor lod og finder 20 heldige vindere!
DEADLINE for tilmelding er FREDAG D. 23. AUGUST KL. 23.59 !!!
Herefter skal du være klar til at sende dit pasnummer lige så snart du (forhåbentligt) kommer med, så vi kan komme ind i Parlamentet.

Prisen for denne overdådige storbytur er 700DKK (for ultra føderalisterne: 92,88€).
Med i prisen får du rejsen til og fra Bruxelles, samt hotel og morgenmad.
Mad og drikke er som udgangspunkt ikke inkluderet.

For at deltage i turen, skal du være fyldt 18.

Hilsen det fedeste arrangørteam ever,
Katrine Knudsen - 20 23 71 99 // katrinegermanknudsen@live.dk
Alexander Bjørn - 31 68 11 24 // alexanderbjoern@radikalungdom.dk
Julie Krogh - 53 56 01 48 // jukrox10@gmail.com
Skal du arrangere Radikal Ungdoms studietur til USA i 2020?
I november 2020 drager Radikal Ungdom igen mod USA for at overvære og deltage i præsidentvalget. Men hvad skal der egentlig ske?
Vi har nu oplevet en verden med Donald J. Trump som leder af det mest magtfulde land i verden. Vi ser handelskrige og ustabilitet over det hele. Til dette valg skal vi finde ud af om amerikanerne er fan af Trumps lederstil - eller om det er tid til en ny. RU vil selvfølgelig noget nyt, og da man ikke kan beskylde os for nogensinde at sidde på hænderne, skal vi også hjælpe med at gøre det en realitet. Så en tur til USA er nødvendig!
Til at arrangere denne tur er der brug for et dedikeret arrangørhold, som vil være ansvarlige for at turens faglige, sociale og logistiske dele hænger sammen, samt at vi får alt det bedste med fra USA.

Hvad går det ud på?
Arrangørteamet får ansvaret for at planlægge studieturen i efteråret/november 2020. Turen forventes at finde sted inden eller under selve valget d. 3 november.
Arrangørholdets arbejde består i at planlægge både det faglige og det sociale program for turen. Det faglige program kan f.eks. være at besøge Den Danske Ambassade i Washington D.C., mødes med relevante korrespondenter eller journalister, høre et oplæg af en kampagnemedarbejder fra Demokraterne og lignende aktiviteter. Det er alene arrangørerne som sammensætter turens program.
Desuden skal der tænkes over turens logistik (hotel, fly mv., transport undervejs på turen) inden for den givne økonomiske ramme. Det ville også være fint, hvis arrangørerne gør sig tanker om de sociale og kulturelle elementer på studieturen. Er der museer eller andre seværdigheder som kunne være spændende for deltagerne at se? Til slut er det også arrangørernes opgave at promovere studieturen på sociale medier, sørge for at foreningen får kendskab til rejsen samt finde turens deltagere.

Om arrangørrollen
Det er ikke et arbejde, der kræver en særlig erfaring, men et stort gå-på-mod og interesse for udlandet og USA en fordel. Desuden forventes det, at alle arrangører også selv deltager på studieturen. Efter udvælgelsen vil de nye arrangører modtage et dokument med erfaringer fra USA-studietursarrangørerne i år 2016, samt være i regelmæssig kontakt med den internationale FU’er og FU som helhed.
Arrangørteamet er en selvkørende gruppe, der på egen hånd styrer og fordeler planlægningsarbejdet i mellem sig. Ved tvivl, kan den internationale FU’er altid kontaktes. Når studietursteamet er på plads, vil der være et møde med den internationale FU’er, der fortæller om studietursbudgettet, tidligere studietursplanlægning og svarer på spørgsmål om løst og fast.
Kasper’s note:
Det er et privilege som arrangørteam at man kan sætte rammerne og sit eget præg på hvordan turen skal foregå. Så hvis du brænder inde med en fed ide som du gerne vil have realiseret til USA valg, så er det nu du kan slå til!

Ansøgningsfrist og praktisk information
Send os din/jeres motiverede ansøgning på international@radikalungdom.dk senest d. 31. august kl. 23.59.
Arrangørteamet forventes selv at deltage i studieturen, og skal være fyldt 18 år ved studieturens begyndelse.
Har du spørgsmål? Tøv ikke med at sende dem til international@radikalungdom.dk.
Vil du med Radikal Ungdom på Ungdommens Folkemøde?
Det går snart løs igen med Ungdommens Folkemøde og selvfølgelig skal Radikal Ungdom med igen i år. Vi skal spille brætspil, spise pizza og snakke med en masse unge mennesker.
Til Ungdommens Folkemøde får gode, glade folkeskoleelever mulighed for at stille spørgsmål til ungdomspolitikkere om alt fra vandtrykket på Frederiksberg, legalisering af cannabis og skattetryk. Et sådan arrangement kræver en masse frivillige hænder - Skal det være dig?

Hvor og hvornår?
Ungdommens Folkemøde foregår fra d. 5.-6. september, men vi skal også bruge hjælp d. 4. september til at sætte op.
Det hele går ned i Valbyparken i København.
Brænder du for at planlægge og arrangere er du velkommen til at kontakte sekretariatet, så finder vi ud af noget. Ønsker du bare at deltage under Ungdommens Folkemøde er du også mere end velkommen til det.

Hvordan kommer jeg til at hjælpe?
Du sender ganske simpelt en mail til Radikal Ungdoms sekretariat på ru@radikalungdom.dk og fortæller i hvilken grad du har mulighed for at hjælpe. Har du spørgsmål er det også her du kan henvende dig.
Morten Østergaard kommer, jeres generalsekretær kommer. Det bliver en fest uden lige, jeg glæder mig til at se jer!
Bliv arrangør på studietur til Bruxelles!
Ovenpå et brag af et EP-valg arrangerer Radikal Ungdom igen en spændende studietur til Europas Hovedstad, Bruxelles. På turen vil vi dykke ned i en lang række spændende emner og mødes med politikere, lobbyister og organisationer.
Er parlamentet klar til at gå planken ud og forpligte medlemslandende på ambitiøse og bindende klimapolitikker? Hvad skal der ske med Brexit? Og hvad skal Margrethe Vestager egentlig lave som næstformand for kommissionen?
Alt dette og meget mere vil vi forsøge at undersøge på dette års studietur i efterårsferien.

Hvad går det ud på?
Arrangørteamet får ansvaret for at planlægge studieturen i efterårsferien 2019. Studieturen skal finde sted i skolernes efterårsferie (uge 42) og arrangørholdets arbejde består i at planlægge både det faglige og det sociale program for turen. Der vil være ca. 20 deltagere på turen, og de skal gerne både hygge sig med hinanden og blive klogere på politiske emner undervejs.
De økonomiske rammer for studieturen i efteråret i budget 2019 tager udgangspunkt i en tur til Europas Hovedstad, Bruxelles. I Bruxelles er der spændende muligheder for både at møde vores to Radikale Europaparlamentsmedlemmer, Morten Helveg og Karen Melchior, at aflægge Europaparlamentet et besøg, mødes med en lang række interesseorganisationer m.m. Måske bliver der endda tid til at mødes med Magrethe Vestager eller en af hendes rådgivere?
Desuden skal der tænkes over turens logistik (hotel, fly mv., transport undervejs på turen) inden for den givne økonomiske ramme. Det ville også være fint, hvis arrangørerne gør sig tanker om de sociale og kulturelle elementer på studieturen. Er der museer eller andre seværdigheder som kunne være spændende for deltagerne at se? Til slut er det også arrangørernes opgave at promovere studieturen på sociale medier, sørge for at foreningen får kendskab til rejsen samt finde turens deltagere.

Om arrangørrollen
Det er ikke et arbejde, der kræver en særlig erfaring, men et stort gå-på-mod og interesse for udlandet og særligt EU er en fordel. Desuden forventes det, at alle arrangører også selv deltager på studieturen.
Arrangørteamet er en selvkørende gruppe, der på egen hånd styrer og fordeler planlægningsarbejdet i mellem sig. Ved tvivl, kan den internationale FU’er Sofie altid kontaktes. Når studietursteamet er på plads, vil der være et møde med Sofie, der fortæller om studietursbudgettet, tidligere studietursplanlægning og svarer på spørgsmål om løst og fast. Hvor mange søger vi?
Som udgangspunkt søges 2-3 personer, men dette kan selvfølgelig justeres. Det er både muligt at ansøge alene eller som team.

Ansøgningsfrist og praktisk information
Send os din/jeres motiverede ansøgning på international@radikalungdom.dk senest d. 5 august kl. 23.59.
Arrangørteamet forventes selv at deltage i studieturen, og skal være fyldt 18 år ved studieturens begyndelse.
Har du spørgsmål? Tøv ikke med at sende dem til international@radikalungdom.dk.
Skal du være en del af barholdet til LM?
Har du lyst til at være med i baren til RULM19; så har du nu mulighed for at ansøge om at blive en del af barholdet. Du vil sammen med de baransvarlige, Oliver og Maria, være med til at skabe god stemning og sørge for, at ingen kommer til at tørste.

Hvordan ansøger du?
Du bliver en del af holdet ved at sende en kort (max en halv side) ansøgning til: musokeo@gmail.com . Deadline er den 10. juli.

Hvad forventes der af mig?
-Det forventes at du deltager aktivt i bararbejdet, og møder op, når du har barvagt.
- At du læser RU´s alkohol-retningslinjer.
- At du er fyldt 16 år.
- At du kan møde op på landsmødeskolen klokken 15 fredag for at hjælpe med at sætte op.
- At du efter LM hjælper med at rydde op i baren og pante.
YDA National Convention i Indianapolis
Hvad går det ud på?
Skal du opleve en ægte amerikansk convention på egen hånd? Så er det nu du har chancen. Young Democrats of America (YDA) er vores amerikanske samarbejdspartner i iflry, og de har inviteret os til at deltage i deres nationale kongres i juli. RU har ikke økonomisk mulighed for at sende repræsentanter afsted, men ligesom sidste gang, da en flok RU’ere tog til Massachusetts for at hjælpe Rufus Giffords kampagne, vil vi gerne hjælpe jer med at komme i kontakt med andre interesserede RU’ere så I planlægge turen på egen hånd. Du kan læse mere om kongressen her.

Praktisk
Hvor: Indianapolis, Indiana, USA
Hvornår: 17.-20. juli 2019
Rejse: Du vil selv skulle stå for at arrangere rejsen. Vi hjælper dig med at komme i kontakt med andre interesserede og med at komme i kontakt med YDAs kontaktperson.
Pris: Egen betaling på fly og hotel. Som internationale gæst skal du ikke betale for at deltage i kongressen. VIGTIGT: Hvis du tilmelder dig kongressen må du ikke betale registration fee, da YDA af regnskabshensyn ikke må have ikke-amerikanere til at betale til deres kongres.
Overnatning: Du vil i stedet selv skulle booke værelser på det hotel, hvor kongressen foregår. Der er værelser til både 2 og 4 personer. Hotellet skal bookes gennem dette link.

Fedt! Det vil jeg mega gerne! Hvad gør jeg nu?
Skriv til os på international@radikalungdom.dk hvis du er interesseret i at tage af sted. Så vil vi sørge for at sætte alle interesserede i kontakt med hinanden. Har du spørgsmål? I så fald er du altid velkommen til at kontakte sofie@radikalungdom.dk / benedikte.kloth@gmail.com
Skal du med Bosnien for at diskutere fremtiden af Europa efter EP?
Radikal Ungdoms europæiske paraplyorganisation LYMEC holder et seminar omkring Europas fremtid her er de præcise emner som der vil blive diskuteret:
-The Europe of today – what really doesn’t work, what we do not communicate well
-Council, Parliament, Commission – the current state of affairs;
-The Liberal vision to institutional change;
-The five scenarios for the Future of Europe – what should be our next chapter?;
-Accession countries – the way forward;”
Så hvis nogle af disse emner tænder en brand i dig, så ansøg!

Okay, hvordan ansøger jeg?
Du skal skrive 1000 ord omkring en af de førnævnte emner, dog frygt ikke! Vi fra det international samarbejdsudvalg vil med glæde hjælpe dig med råd og rettelse i den ansøgning. Du kan finde mere information på selve siden her: https://www.lymec.eu/events/a-liberal-vision-for-europe/
Selv hvis du ikke mener du har brug for IS’s hjælp vil vi sætte pris på at du fortæller os du ansøger, så vi kan have et overblik over hvem der har ansøgt fra RU.

Hvad forventes der af mig?
At du laver en fin ansøgning og at du syntes en af disse emner er fede! Og at du kan tale noglelunde engelsk.

Praktisk
Hvor: Sarajevo, Bosnien
Hvornår: 26 - 28 Juli 2019
Overnatning: Lymec sørger for overnatning og mad
Rejse: RU’s International Udvalg står for flybilletten
Pris: 700 kr

Fedt! Det vil jeg mega gerne! Hvad gør jeg nu?
Du skriver en motiveret ansøgning på på maks en halv til en hel side om, hvorfor du gerne vil med og om hvad du vil kunne bidrage med til seminaret.
Ansøgningen skal sendes senest d. 16 Juni til office@lymec.eu med CC: international@radikalungdom.dk.
OBS: vær opmærksom på, at du kan risikere at deltage i seminaret som den eneste repræsentant fra RU.
Har du spørgsmål? I så fald er du altid velkommen til at kontakte den internationale FU’er Sofie på enten telefon: 23637374 eller mail: sofie@radikalungdom.dk.

Har du et spændende projekt, du vil have i projektbanken?

Klik her for at læse hvordan