Aktive projekter

Her kan du se projekter, aktiviteter og arrangementer, som vi i øjeblikket søger frivillige, medlemmer og deltagere til.

Vil du være med i Radkal Ungdoms Marokko-gruppe?
Er du interesseret i udviklingsarbejde og demokratiudvikling, synes du Nordafrika er en spændende region, og brænder du for at give dig i kast med et interessant projekt i en markant anderledes kontekst end Danmarks?
Radikal Ungdom er driver i øjeblikket igennem støtte fra Dansk Ungdoms Fællesråd og i samarbejde med vores lokale samarbejdspartner EDEN et udviklingsprojekt i Marokko. Her forsøger vi via samarbejdet at styrke den demokratiske udvikling i Marokko og give unge nye vinkler på udviklingen af deres samfund.

Hvad skal jeg kunne?
Der er ingen krav om forudgående kendskab til DUF eller udviklingsprojekter, og alle med interesse for udvikling og Marokko bør søge. Gruppens andre medlemmer vil sætte dig ind i de organisatoriske rammer for projektet og situationen i Marokko, så manglende erfaring skal endelig ikke holde dig tilbage.
Det vigtigste er, at du er fuld af gå-på-mod, at du har lyst til at møde nye mennesker, og at du føler dig tryg ved både at tale engelsk og befinde dig i uvante situationer. Det er vigtigt, at du er indstillet på at Marokko er en markant anden kontekst at arbejde i end Danmark.
Vi gør dog opmærksom på, at man skal være fyldt 18 år for at være med på rejserne til Marokko, men heldigvis er der en masse arbejde herhjemme, man kan give sig i kast med.

Det vil jeg enormt gerne – hvad gør jeg nu?
Man ansøger om at komme med i projektgruppen ved at skrive en ansøgning. Andre dokumentformer modtages også meget gerne. Der er ingen krav om længde til ansøgningen skal sendes til gruppens tovholder på marokko@radikalungdom.dk senest d. 16. oktober 2019 kl. 18.00.

Har du spørgsmål til arbejdet i en projektgruppe, vil du gerne høre mere om Marokko eller har du en henvendelse du brænder inde med? I så fald er du meget velkommen til at kontakte projektgruppens tovholder, Caroline Breinholt på Facebook eller morocco@radikalungdom.dk eller den internationale FU’er, Kasper, på kasper@radikalungdom.dk eller 29865089
Skal du med til LYMEC i seminar i Lissabon?
LYMEC, vores europæiske paraplyorganisation, inviterer til et seminar i Lissabon fra den 22. til den 24. november.

Hvad går det ud på?
LYMEC holder et seminar under titlen ”Advocating Liberalism”. Seminaret kommer til at fokusere på hvordan man som individ og organisation kan fremme den liberale dagsorden. Man kommer til at få overordnet indblik i forskellige måder at påvirke vores parlamentarikere på, med specielt fokus på vores MEP’ere.
Foreløbig dagsorden og yderligere information kan findes her:
www.lymec.eu/events/advocating-liberalism/

Hvad forventes/kræves af dig?
Seminar er for alle som har interesse for at engagere sig mere i det internationale eller bare dem som er interesseret i det specifikke emne. Det kræver bare du kan engelsk og har lyst til at engagere dig i seminaret, intet mere. Vi opfordrer nye, såvel som gamle medlemmer til at søge.
Hvis man bliver udvalgt skal man være opmærksom på at man er uformel repræsentant for RU og at ens opførsel reflekterer tilbage på vores parti som helhed. Noter at vi kun har en plads fra RU, så du skal have mod på at rejse alene.

Praktisk
Hvor: Lissabon, Portugal
Hvornår: 22 November - 24 November 2019
Overnatning: LYMEC sørger for overnatning og mad
Rejse: RU’s Internationale Samarbejds Udvalg står for flybilletten
Pris: 425 kr.
Aldersgrænse: Man skal være fyldt 18 år inden den 22. november for at kunne ansøge.

Fedt! Det vil jeg mega gerne! Hvad gør jeg nu?
Indsend en motiveret ansøgning gennem det følgende link:
https://forms.gle/KxkuJnX9ePxXFqAT6
Man kan enten sende en video, eller en skriftlig ansøgning. Skriftlige ansøgning skal være på maks en halv side.
Har du spørgsmål? I så fald er du altid velkommen til at kontakte den internationale FU’er Kasper Langelund via kasper@radikalungdom.dk , telefon 29865089.
Ansøgningsfristen er den 10. oktober kl. 23:59
Arrangører til Landsmøde 2020
Landsmødet er ubetinget årets største, vildeste og sjoveste begivenhed i Radikal Ungdom. Næste gang, det finder sted, er d. 14.-16. august 2020, men sådan et stort arrangement kræver selvfølgelig en god del planlægning og derfor skyder vi arbejdet i gang allerede nu.
Igen i år sendes Landsmødet nemlig i udbud – og du kan blive den superseje arrangør, som står bag et legendarisk landsmøde.

Hvorfor blive landsmødeansvarlig(e)?
Landsmødet i Radikal Ungdom betyder enormt meget for enormt mange af vores medlemmer – og nu har du/I chancen for at sætte alle jeres gode, kreative og seje idéer i spil og gå over i historien som arrangør af det bedste LM nogensinde.
Planlægningsarbejdet giver dig desuden også mulighed for at prøve kræfter med organiseringen af et stort arrangement og du vil få rig lejlighed til at udvikle dine personlige kompetencer.

Hvad forventer vi af dig/jer?
Landsmødet er Radikal Ungdoms hjerte. Hvert år deltagere ca. 200 RU’ere, vi har gæster udefra og der er både vedtægter, personvalg og fest – og det kræver alt sammen, at en masse logistik går op i en højere enhed på det helt rigtige tidspunkt. Både planlægningen og afholdelsen byder på masser af spændende udfordringer, og både FU og sekretariatet vil under hele processen naturligvis stå til rådighed ift. hjælp og sparring, men vi forventer af dig at du:
 • Arbejder struktureret og selvstændigt og er god til at holde overblik
 • Kan afsætte den nødvendige tid til planlægningsarbejdet
 • Deltager i løbende møder med FU og sekretariatet og i øvrigt er god til at holde kontakten
 • Ikke er bange for at tænke ud af boksen, men tværtimod bringer alle dine gode og kreative idéer i spil
 • Kan lægge, læse og overholde et budget
 • Kan sætte dig grundigt ind i foreningens vedtægter om landsmødet
Vi forventer også, at du på forhånd har dannet dig et overblik over arbejdsopgaverne, som bl.a. omfatter:

 • Booke skole og indgå nødvendige aftaler med pedel, brandmyndigheder mv.
 • At lægge og overholde et budget
 • Finde frivillige – f.eks. køkkenhold, gallaansvarlig, baransvarlig mv. – og bistå dem i deres arbejde
 • Sørge for design og tryk af stemmesedler og evt. navneskilte
 • Indkøb af mad og evt. leje af service og bil mm.
 • Invitation af gæster
 • Fastsættelse af program
 • Promovering af landsmødet
 • Løbende kommunikation med både Forretningsudvalget og sekretariatet
 • Generel kommunikation med medlemmerne
 • Efterfølgende evaluering
Det er både muligt at søge alene eller sammen med op til 2 andre. Forretningsudvalget og sekretariatet vil fortsat være ansvarlige for indkaldelse og de opgaver der jf. vedtægterne tilfalder Forretningsudvalget.
Interesseret?

Er du/I klar på udfordringen, så send dit ”tilbud” til caroline@radikalungdom.dk senest d. 25. oktober 2019 kl. 23.59. Tilbuddet skal som minimum indeholde:
 • Arrangørernes navne og kontaktoplysninger
 • En motiveret ansøgning
 • En skole (som du på forhånd ha kontaktet for ledighed og pris for leje den pågældende weekend)
 • Et vejledende budget indenfor den af Forretningsudvalget fastsatte ramme
 • Dit udkast til en drejebog over planlægningsprocesser
Oplysninger vedrørende tidligere landsmødebudgetter, -regnskaber, -drejebøger el. lign. kan fås ved henvendelse til generalsekretæren på ru@radikalungdom.dk, som også gerne bistår i arbejdet med din ansøgning og svarer på spørgsmål. Er du i tvivl om opgavens omfang, eller har du andre spørgsmål til rollen som landsmødearrangør? Så er du meget velkommen til at kontakte sidste års arrangører, Caroline og Sissel, på lm@radikalungdom.dk – der vil også komme en håndbog til at arrangere LM fra disse.
Alle afleverede ansøgninger vil blive gennemgået af forretningsudvalget, og I vil efter FU2 få mere information om den videre proces.
Vi glæder os helt vildt til at høre fra dig!
Vil du arbejde med dialog i Zimbabwe?
Zimbabwe-gruppen søger nye medlemmer dette efterår. Hvis du vil være med til at arbejde med seje, viljestærke zimbabwiske unge og prøve kræfter med internationalt projektarbejde, så er det nu, du skal fatte pennen.
Zimbabwe-projektet er et samarbejde mellem RU og den zimbabwiske NGO, Youth Agenda Trust (YAT), og vi arbejder med at forene unge i Zimbabwe på tværs af partier. Siden projektet startede i 2014, har vi afholdt mini-festivaler og dialogseminarer og vedtaget en fredserklæring sammen med seje unge politisk aktive. Vi har styret gennem udfordringer som inflation, politisk uro og statskup.
Projektet foregår i områderne Epworth og Goromonzi. Epworth er et fattigt område i udkanten af hovedstaden Harare, som gennem tiden har haft store problemer med politisk vold. Goromonzi er et område, hvor de fleste ernærer sig med landbrug og hvor de unge kæmper for at blive hørt af de ældre ledere.
I 2020 skal vi lave vores hidtil største projekt, som kommer til at vare to år. Vi skal opbygge organisatoriske strukturer og stable fysiske centre på benene, hvor unge kan komme og få viden om politik, udveksle holdninger og organisere events for deres jævnaldrende. Derfor leder vi efter to eller flere internationalt interesserede RU’ere, der har lyst til at være med til at føre det nye projekt ud i livet.
Som medlem af Zimbabwe-gruppen får du hands-on erfaring med projektstyring, stort ansvar, viden om udviklingsarbejde, og en indsigt i Zimbabwes udfordrende og spændende kontekst! Vi forventer, du er interesseret i udviklingsarbejde, er medlem af Radikal Ungdom og kan være med til vores møder hver anden uge (som lige nu ligger søndag aften). Erfaring er en fordel, men bestemt ikke et krav. Det vigtigste er, at du er nysgerrig og har lyst til at gøre en forskel for projektet.
Send din ansøgning og CV til projektleder, Anne Kirstine Rønn på anne.kirstine.roenn@gmail.com senest mandag den 14. Oktober. Du er også velkommen til at skrive hvis du har nogle spørgsmål.

Har du et spændende projekt, du vil have i projektbanken?

Klik her for at læse hvordan